Aktualno

UPOZORENJE DHMZ-a Krajem tjedna moguća nevera

Scenarij koji se u petak dogodio u Pločama kad je u svega dva sata pala rekordna dnevna količina oborina od 189, 8 mm mogao bi se ponoviti i ovog tjedna te ponovno prouzročiti bujične poplave.

Prema priopćenju Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) prvu polovicu ovog tjedna obilježit će suho i stabilno vrijeme pa čak i iznadprosjeno toplo za sredinu rujna. U srijedu i četvrtak očekuje se vrlo toplo vrijeme ponegdje i vruće uz izraženu južinu, pad tlaka te umjeren do jak jugozapadnjak, na Jadranu i jugo. Udari vjetra mogu ponegdje biti i olujni, pogotovo u gorju.

Preokret će se dogoditi s četvrtka na petak pritjecanjem vrlo nestabilnog zraka bogatog vlagom s prognozom kiše i za subotu.

Prema trenutno dostupnim prognozama ponovno treba biti spreman na ponegdje obilnu oborinu, osobito duž obale i krajevima uz Jadran pri čemu će promjena vremena najprije zahvatiti zapad Hrvatske. Vrlo je vjerojatno da će lokalno pasti i više od 100 mm kiše, moguće i u kratkom periodu u obliku intenzivnih pljuskova s grmljavinom ili olujnih nevremena što može uzrokovati bujične i urbane poplave.

Krajem tjedna s prolaskom spomenutih sinoptičkih sustava i pritjecanjem osjetno hladnijeg zraka vjerojatno će biti i jake, moguće i olujne bure, pogotovo na sjevernom Jadranu.

Pročitajte još

Zbog Dubrovačke regate zatvara se parking od INA-e do Orsana

Dulist

RESTORAN DUBROVNIK I domaću čeljad i najveće svjetske zvijezde oduševljava otočka gastro oaza

Dulist

Građani za ‘Dva skalina’ u 24 sata uplatili preko 21 tisuću eura!

Dulist