Aktualno

UPOZORENJE DHMZ-a Krajem tjedna moguća nevera

kisa studeni 3

Scenarij koji se u petak dogodio u Pločama kad je u svega dva sata pala rekordna dnevna količina oborina od 189, 8 mm mogao bi se ponoviti i ovog tjedna te ponovno prouzročiti bujične poplave.

Prema priopćenju Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) prvu polovicu ovog tjedna obilježit će suho i stabilno vrijeme pa čak i iznadprosjeno toplo za sredinu rujna. U srijedu i četvrtak očekuje se vrlo toplo vrijeme ponegdje i vruće uz izraženu južinu, pad tlaka te umjeren do jak jugozapadnjak, na Jadranu i jugo. Udari vjetra mogu ponegdje biti i olujni, pogotovo u gorju.

Preokret će se dogoditi s četvrtka na petak pritjecanjem vrlo nestabilnog zraka bogatog vlagom s prognozom kiše i za subotu.

Banner 300x250 DU 1

Prema trenutno dostupnim prognozama ponovno treba biti spreman na ponegdje obilnu oborinu, osobito duž obale i krajevima uz Jadran pri čemu će promjena vremena najprije zahvatiti zapad Hrvatske. Vrlo je vjerojatno da će lokalno pasti i više od 100 mm kiše, moguće i u kratkom periodu u obliku intenzivnih pljuskova s grmljavinom ili olujnih nevremena što može uzrokovati bujične i urbane poplave.

Krajem tjedna s prolaskom spomenutih sinoptičkih sustava i pritjecanjem osjetno hladnijeg zraka vjerojatno će biti i jake, moguće i olujne bure, pogotovo na sjevernom Jadranu.

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist