Aktualno

AKTUALNI PODACI Najam stana u Dubrovniku u godinu dana krešio 16 posto

Posljedice globalne krize moguće je prepoznati u svim društvenim sferama. Ozbiljan porast cijena tako se osjeti i na tržištu stanova za dugoročni najam. Ove je jeseni za mjesečni najam stana u Dubrovniku potrebno izdvojiti čak 16 posto više nego lani.

Izražena inflacija i nedostatak ponude prema kriterijima budućih stanara vodeće su poteškoće s kojima se moraju suočiti svi oni koji se trebaju smjestiti u iznajmljenom stanu.

Prema podacima oglasnika Njuškalo. hr cijene stanova za najam u većim hrvatskim gradovima porasle su u odnosu na prošlu godinu. U Splitu i Zadru zabilježen je najveći porast cijena mjesečnog najma koji iznosi 17 posto. Dubrovački stanovi koji se nude na oglasima ne zaostaju puno pa su tako ove godine skuplji za 16 posto. Od ostalih gradova svakako treba spomenuti Zagreb gdje su cijene stanova za najam porasle za 6, 63 posto, zatim Rijeku gdje je zabilježen skok od 6, 04 posto, Osijek i Pulu u kojima je najam poskupio za više od 10 posto i Varaždin čiji se stanovi iznajmljuju za 8, 05 posto više nego prošle jeseni.

Iako su se cijene povećale, u Zagrebu je u godinu dana narasla i potražnja za stanovima za dugoročni najam. Posljedica toga je nesrazmjer ponude i potražnje jer je sada dostupno više stanova koji su u cjenovnom razredu od 450 do 650 eura mjesečno nego onih za koje bi najmoprimci trebali izdvojili do 350 eura i na koje, samim time, pretežno ciljaju.

Pročitajte još

ARGUMENTIRANE ŽALBE ILI ‘NEBULOZE’? S obzirom na milijune turista, zaista je malo ‘complaints’!

Dulist

POČINJE TRODNEVNICA Župa sv. Mihajla priprema se za dan ‘sveca svega svijeta’

Dulist

NOVA ŠPICA S MACANOM O cijenama čokolade, Livaji i stranim radnicima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija