Aktualno

Tvrtka Urbanistica dobila posao izrade novih prostorno-planskih dokumenata Dubrovnika

Tvrtka Urbanistica d.o.o. iz Zagreba stručni je izrađivač novih prostorno planskih dokumenata Grada Dubrovnika. Ugovor o izradi Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika i Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika te ugovor za izradu strateških studija procjene utjecaja na okoliš navedenih planova potpisat će u utorak u ime Grada Dubrovnika gradonačelnik Mato Franković.
Kako navode iz Grada, ugovor će ispred izrađivača planova potpisati Jasminka Pilar – Katavić, dipl.ing.arh., direktorica navedene tvrtke, a nazočit će i Ana Putar, dipl.ing.arh., odgovorni voditelj izrade planova.
Ugovor za izradu strateških studija procjene utjecaja na okoliš s tvrtkom Ires ekologija d.o.o. iz Zagreba potpisat će Mario Mesarić, mag.ing.agr., direktor te tvrtke.
Potpisivanju će nazočiti i pročelnik Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Božo Benić.
Iz Grada podsjećaju kako je, nakon što je prošle godine Gradsko vijeće donijelo Odluku o izradi Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika i Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika, proveden postupak javne nabave za stručne izrađivače novih prostorno-planskih dokumenata razvojnoga usmjerenja, koji će kao takvi u sebi inkorporirati jasnu viziju razvoja grada za dugoročno razdoblje.

Jasminka Pilar Katavić, direktorica tvrtke Urbanistica, diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1984. godine. Iste godine počinje s radom u Urbanističkom institutu Hrvatske, a 2004. godine osniva ovu tvrtku gdje kao direktorica i voditelj izrade prostornih planova sudjeluje u organizaciji i koordinaciji poslova. U mandatu 2012. – 2020. bila je predsjednica Odbora za urbanizam Hrvatske komore arhitekata, a danas je članica Upravnog odbora Udruge hrvatskih urbanista i Odbora za zakonodavstvo Hrvatske komore arhitekata. Predsjednica je udruge Centar za prostorni razvoj. Djeluje i kao vanjska članica Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Hrvatskog sabora u mandatu 2017. – 2020., a 2020. ponovno je izabrana na tu funkciju.
Ana Putar je diplomirala na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1997. godine. Od 1999. do 2004. zaposlena je u Urbanističkom institutu d.o.o. u Zagrebu gdje kao suradnik započinje s radom u urbanističkom i prostornom planiranju. Od 2004. godine do danas radi u Urbanistici d.o.o. kao voditelj izrade prostornih planova svih razina i njihovih izmjena i dopuna (prostorni planovi uređenja grada/općine, urbanistički planovi uređenja i detaljni planovi uređenja). Sudjeluje u izradi programa, studija i ostalih stručnih podloga iz područja prostornog uređenja. Razvojem struke bavila se kroz rad Odbora za urbanizam Hrvatske komore arhitekata te sudjelovanjem na stručnim skupovima s temom prostornog planiranja.
Mario Mesarić direktor je tvrtke IRES ekologija, jedne od vodećih konzultantskih tvrtki za održivi razvoj u RH. Iza sebe tvrtka ima preko 200 završenih projekata i višegodišnju uspješnu suradnju s poduzećima, investitorima i jedinicama lokalne i regionalne samouprave na poslovima procjene utjecaja zahvata na okoliš. Aktivno sudjeluje u izradi dokumenata zaštite okoliša koji se odnose na strateške studije utjecaja strategija/planova/programa na okoliš, studije utjecaja zahvata na okoliš, elaborate zaštite okoliša, izvješća o stanju okoliša te programe zaštite okoliša u svojstvu voditelja/suradnika.

Pročitajte još

BUDITE NA OPREZU Ako dobijete ovakav e-mail, odmah ga izbrišite!

Dulist

CRNOGORSKI POVJESNIČAR PROF. DR. SC. BOBAN BATRIČEVIĆ Milatović je hibrid velikosrpstva i populizma!

Barbara Đurasović

PRVA OD ŠEST U Dubrovnik uplovila brza brodica hitne službe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija