Zanimljivosti

Upoznajte bogatu povijest Stona kroz kazališne predstave

Upoznajte bogatu povijest Stona kroz kazališne predstave

U petak, 21. lipnja u Stonu održat će se predstave ‘Neispričani Ston’ i ‘Cum Grano Salis’. Radi se o dva vrlo zanimljiva kulturno-turistička projekta, usmjerena na predstavljanje bogate baštine Stona na potpuno drukčiji način od onih koje posjetitelji danas susreću.

‘Neispričani Ston’ je turističko – kazališni obilazak Stona koji posjetiteljima omogućuje da dožive glavne stonske znamenitosti i upoznaju ključne likove iz njegove povijesti. Obilazak je temeljen na povijesnim činjenicama, s naglaskom na turbulentno i uzbudljivo razdoblje renesanse, obilazak otkriva i neobične, manje znane zgode i legende Stona te dobro čuvane tajne njegovih žitelja kroz vjekove.

Mjesto okupljanja biti će ispred stonske Solane u 10 sati, a tura će trajati 120 min. Datumi tura su 21. lipnja, 20. srpnja te 24. kolovoza 2019., a ulaznice se mogu kupiti na linku http://www.neispricani-ston.com

‘Cum grano salis’ pak je ambijentalna predstava u čijem je fokusu jedinstveni doživljaj stonske tvrđave Kaštio, kao i povijest, tradicija, kulturna baština i umjetničko stvaralaštvo stonskog područja. Radi se o predstavi koja će spojiti suvremene audio-vizualne tehnologije, interaktivne instalacije, projekcija, svjetlosne i pirotehničke efekte, s glumačkim nastupima u ambijentu tvrđave Kaštio! U predstavi će sudjelovati umjetnici iz Stona i okolice, lokalna kulturno-umjetnička društva, klape i posebni glazbeni gosti.

Predstava ‘Cum Grano Salis’ bit će dvojezična, a izvedbe su također zakazane za 21. lipnja, 20. srpnja te 24. kolovoza 2019.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist