Zanimljivosti

Upoznajte bogatu povijest Stona kroz kazališne predstave

Neispričani Ston 21.6. 1

U petak, 21. lipnja u Stonu održat će se predstave ‘Neispričani Ston’ i ‘Cum Grano Salis’. Radi se o dva vrlo zanimljiva kulturno-turistička projekta, usmjerena na predstavljanje bogate baštine Stona na potpuno drukčiji način od onih koje posjetitelji danas susreću.

‘Neispričani Ston’ je turističko – kazališni obilazak Stona koji posjetiteljima omogućuje da dožive glavne stonske znamenitosti i upoznaju ključne likove iz njegove povijesti. Obilazak je temeljen na povijesnim činjenicama, s naglaskom na turbulentno i uzbudljivo razdoblje renesanse, obilazak otkriva i neobične, manje znane zgode i legende Stona te dobro čuvane tajne njegovih žitelja kroz vjekove.

Mjesto okupljanja biti će ispred stonske Solane u 10 sati, a tura će trajati 120 min. Datumi tura su 21. lipnja, 20. srpnja te 24. kolovoza 2019., a ulaznice se mogu kupiti na linku http://www.neispricani-ston.com

‘Cum grano salis’ pak je ambijentalna predstava u čijem je fokusu jedinstveni doživljaj stonske tvrđave Kaštio, kao i povijest, tradicija, kulturna baština i umjetničko stvaralaštvo stonskog područja. Radi se o predstavi koja će spojiti suvremene audio-vizualne tehnologije, interaktivne instalacije, projekcija, svjetlosne i pirotehničke efekte, s glumačkim nastupima u ambijentu tvrđave Kaštio! U predstavi će sudjelovati umjetnici iz Stona i okolice, lokalna kulturno-umjetnička društva, klape i posebni glazbeni gosti.

Predstava ‘Cum Grano Salis’ bit će dvojezična, a izvedbe su također zakazane za 21. lipnja, 20. srpnja te 24. kolovoza 2019.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1905. Na Dubcu rođen začetnik moderne ekološke misli Tomislav Macan

Dulist

IPAK MOGUĆE GREŠKE U MJERENJU? I stručnjaci iznenađeni naglim padom temperature mora

Dulist

KUĆA BUKOVAC Još jedna Art&Wine radionica

Dulist