Grad

Uporabna dozvola hidrantskoj mreži Lokruma! A od čega se mreža sastoji?

Uporabna dozvola hidrantskoj mreži Lokruma! A od čega se mreža sastoji?

Javna ustanova Rezervat Lokrum 30. studenog ishodila je uporabnu dozvolu za izgrađenu hidrantsku mrežu visoke zone otoka Lokruma, a na temelju prethodno provedenog tehničkog pregleda građevine, javljaju iz Grada Dubrovnika.

Navedeni sustav sastoji se od 16 novih hidranata, cjevovoda ukupne duljine 2735 metara, vodospreme volumena 250 kubika i crpne stanice Royal s pripadajućim cjevovodima duljine 403 metara.

Izgradnjom nedostajuće hidrantske mreže visoke zone otoka Lokrum osigurana je adekvatna protupožarna zaštita i vodoopskrba pitkom područja iznad kote 30 metara nadmorske visine, omogućena je brza intervencija vatrogasaca te je povećana razina zaštite od požara cijelog otoka.

Osiguranje održivog i odgovornog korištenja i očuvanje otoka Lokruma, posebnog rezervata šumske vegetacije, jedna je od aktivnosti definiranih Akcijskim planom Plana upravljanja zaštićenom povijesnom cjelinom Dubrovnika. U tom pogledu, ispunjavajući obveze iz Plana upravljanja, putem nadležnog Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, izrađen je Plan nosivog kapaciteta s Akcijskim planom upravljanja posjetiteljima u rezervatu Lokrum te je definiran sadržaj samostanskog kompleksa kao i pokrenuta izrada projektne dokumentacije obnove benediktinskog samostana. Izrađena je i krajobrazna studija za administrativno područje Grada Dubrovnika, koja uključuje i područje otoka Lokruma.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist