Grad

Delegacija Grada Montegrotto Terme kod zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić

Nakon službenog posjeta Gradu Mostaru s kojima imaju potpisan sporazum o bratimljenju, predstavnici talijanskog grada Montegrotto Terme iz regije Veneto posjetili su gradsku upravu Dubrovnika. Susreli su se sa zamjenicom gradonačelnika Jelkom Tepšić koja im je poželjela dobrodošlicu u naš grad.

– Iznimno nam je drago što ste danas nakon Mostara s kojim zaista imamo sjajnu suradnju i mnoge zajedničke interese odlučili posjetiti i Dubrovnik. S Mostarom imamo prijateljske odnose, a posebice gradonačelnik Mato Franković koji je bio dobar prijatelj sa bivšim i nedavno preminulim gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem – istaknula je zamjenica.

U ovoj je prilici predstavila delegaciji talijanskog grada snažne međunarodne veze Dubrovnika i brojen gradove prijatelje, među kojima se ističu i talijanski gradovi Venecija, Ravenna i Ragusa s kojima se njeguje suradnja u različitim područjima.

Gradonačelnik Montegrotta Riccardo Mortandello zahvalio se na održanom prijemu i u kratkim crtama prezentirao realizirane projekte posebice s gradom Mostarom, ali i predstavio budući EU projekt kojim se žele osnažiti odnosi sa susjednim zemljama za kojeg je iskazao želju za potencijalnom suradnjom s Gradom Dubrovnikom o čemu će se razgovori nastaviti.

Pročitajte još

OBILAZAK GRADILIŠTA AGLOMERACIJE ‘Ovo je povijesno ulaganje u vodoopskrbni i kanalizacijski sustav grada’

Dulist

Dođite na Stradun, zaigrajte tombolu, učinite dobro djelo i zabavite se!

Dulist

DR. MARIO ČURLIN I DR. ORSAT JOHN Liječnički dvojac za pohvalu! Sami kupili svoju ordinaciju

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija