Kultura

Uporaba tehnologije za promociju kulture

Danas u 12 sati u Kneževom dvoru predstavljena je službena web stranica Dubrovačkih muzeja te virtualna izložba „Ruđer Bošković ponovo u rodnom Dubrovniku“.

Na izložbi su govorili Julijana Antić-Brautović, ravnateljica muzeja Pavica Vilać te Ervin Šilić, direktor tvrtke Novena koja je bila zadužena za tehničku izradu stranice.

Nova stranica muzeja sa svojim novinama približava se širem krugu korisnika, dvojezična je i multimedijalna. Potreba za poboljšanjem stranice pojavila se prije par godina, te se ona sada lakše ažurira i dinamičnija je.

Virtualna izložba „Ruđer Bošković ponovo u rodnom Dubrovniku“  je šetnja s audio i video vodičem koja traje oko sat vremena. Na taj način ona produžuje život izložbe nakon što je ona zatvorena. – Ljudi je mogu gledati odsvukud. Katalog se također nalazi na stranici i multimedijalan je. Sve zajedno predstavlja pretenziju lakšeg pristupa publici. Ovo je zapravo upotreba tehnologije za promociju kulture. – za kraj je rekao Šilić. 

Pročitajte još

Kako iskoristiti digitalnu tehnologiju za prezentaciju nošnji?

Dulist

OSAM STOLJEĆA ‘REDA PROPOVJEDNIKA’ Samostan u Dubrovniku uklesan je u temelje dominikanske prisutnosti na hrvatskim prostorima

Dulist

OTVORENA IZLOŽBA Djevojačke nošnje i nakit manjina pogledajte u Rupama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija