Aktualno

UPIS U VOJNU EVIDENCIJU Dubrovčani, ispunite zakonsku obvezu

Postrojavanje pričuvnih postrojbi Dubrovnik

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske poziva sve muške osobe, hrvatske državljane rođene 2000. godine i starijih godišta, a koji dosad nisu upisani, da se radi uvođenja u vojnu evidenciju jave u Područne odsjeke za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

Prema planu uvođenja novaka u vojnu evidenciju za 2018. godinu, u Područnom odsjeku za poslove obrane u Dubrovniku (Dr. Ante Starčevića 2) upis će se provoditi od 9. do 12. travnja 2018. godine. U Metkoviću se upis obavlja 13. travnja u Uredu državne uprave (S. Radića 3, Metković), a prvi će na red doći novaci iz Ploča, koji će se u evidenciju upisati u Časničkom domu (S.S. Kranjčevića 4, Ploče).

Podsjetimo, riječ je o zakonskoj obvezi redovitog godišnjeg upisa u vojnu evidenciju. Upis u vojnu evidenciju obvezan je sukladno Zakonu o obrani za sve hrvatske državljanine – muškarce koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Republike Hrvatske.

Na poziv za upis u vojnu evidenciju obvezni su se odazvati i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, a uvođenje u vojnu evidenciju mogu provesti putem diplomatske misije ili konzularnog ureda Republike Hrvatske u državi u kojoj borave.

Ovisno o mjestu prebivališta i zakazanom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u Odsjecima za poslove obrane, a prilikom dolaska pozvani muškarci moraju predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu i OIB.

Svi pozvani, bez obzira jesu li dobili pojedinačni poziv ili ne, obvezni su odazvati se, a eventualnu spriječenost trebaju javiti Područnom odsjeku za poslove obrane osobno ili preko roditelja ili članova uže obitelji.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist