Politika

UNUTARSTRANAČKI IZBORI HDZ danas bira nove čelnike

Članovi Hrvatske demokratske zajednice ove nedjelje biraju nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija te HDZ-a Grada Zagreba.

Što se tiče Predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a, poznato je kako dubrovački gradonačelnik Mato Franković ide po novi, drugi mandat na mjestu predsjednika te za tu poziciju neće imati protukandidata. Za pozicije potpredsjednika kandidirali su se ponovno Blaž Pezo i Marko Potrebica koji su i dosad obnašali tu dužnost, a za potpredsjednicu se kandidirala i Zrinka Raguž. Čelnu poziciju predsjednika županijske organizacije HDZ-a ponovno bi trebao zauzeti dosadašnji predsjednik i saborski zastupnik Branko Bačić.

Inače, ukupno 209.271 član s pravom glasa na ukupno 576 biračkih mjesta, od čega u Gradu Zagrebu njih 17, po načelu jedan član jedan glas, bira predsjednike i potpredsjednike općinskih i gradskih organizacija i organizacija HDZ-a gradskih četvrti, predsjednike i potpredsjednike Županijskih organizacija i zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a, općinske i gradske odbore i odbore gradskih četvrti te izaslanike za izborne skupštine Županijskih organizacija i Gradske organizacije HDZ-a Zagreba, prenosi HRT.

 

 

Pročitajte još

Kojem kandidatu za župana Dubrovačko-neretvanske županije ćete dati svoj glas 16. svibnja?

Dulist

Kojem kandidatu za gradonačelnika Grada Dubrovnika ćete dati svoj glas na izborima 16. svibnja?

Dulist

Vlada RH raspisala lokalne izbore za 16. svibnja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija