Politika

UNUTARSTRANAČKI IZBORI HDZ danas bira nove čelnike

UNUTARSTRANAČKI IZBORI HDZ danas bira nove čelnike

Članovi Hrvatske demokratske zajednice ove nedjelje biraju nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija te HDZ-a Grada Zagreba.

Što se tiče Predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a, poznato je kako dubrovački gradonačelnik Mato Franković ide po novi, drugi mandat na mjestu predsjednika te za tu poziciju neće imati protukandidata. Za pozicije potpredsjednika kandidirali su se ponovno Blaž Pezo i Marko Potrebica koji su i dosad obnašali tu dužnost, a za potpredsjednicu se kandidirala i Zrinka Raguž. Čelnu poziciju predsjednika županijske organizacije HDZ-a ponovno bi trebao zauzeti dosadašnji predsjednik i saborski zastupnik Branko Bačić.

Inače, ukupno 209.271 član s pravom glasa na ukupno 576 biračkih mjesta, od čega u Gradu Zagrebu njih 17, po načelu jedan član jedan glas, bira predsjednike i potpredsjednike općinskih i gradskih organizacija i organizacija HDZ-a gradskih četvrti, predsjednike i potpredsjednike Županijskih organizacija i zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a, općinske i gradske odbore i odbore gradskih četvrti te izaslanike za izborne skupštine Županijskih organizacija i Gradske organizacije HDZ-a Zagreba, prenosi HRT.

 

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist