Politika

Franković ponovno na čelu dubrovačkog HDZ-a, osvojio 674 glasa

Franković ponovno na čelu dubrovačkog HDZ-a, osvojio 674 glasa

Gradonačelnik Mato Franković ponovno je izabran za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik osvojivši 674 glasa. Frankoviću je ovo drugi mandat na mjestu predsjednika, a na ovim izborima nije imao protukandidata. Ovoga puta uz sebe će imati tri potpredsjednika. Uz Blaža Peza i Marka Potrebicu kojima je ovo također drugi mandat na mjestima potpredsjednika, novom potpredsjednicom izabrana je i Zrinka Raguž.

-Drage članice i članovi Hrvatske demokratske zajednice, danas ste mi dali povjerenje da i dalje vodim Gradski odbor HDZ-a Dubrovnik. Hvala vam na vašem odazivu koji je bio velik, unatoč zdravstvenoj korona krizi. 674 vaših glasova obvezuje ne samo mene, nego i moje potpredsjednike Zrinku Raguž, Blaža Peza i Marka Potrebicu kao i cijeli novoizabrani gradski odbor – istaknuo je Franković u objavi na Facebooku.

Najavio je i kako će, nakon usvajanja novog zakona kojim će se definirati broj zamjenika gradonačelnika, donijeti i odluku o službenim kandidatima za gradonačelnika i zamjenike.

-Posljednjih šest godina vodim Gradski odbor HDZ-a Dubrovnik i iz svake političke utakmice zajedno smo učili. Danas smo jedinstvena organizacija te uspješno vodimo naš Grad. To ćemo nastaviti raditi i u budućnosti časno, pošteno, odlučno i odgovorno za Grad po mjeri svih njegovih građana – napisao je Franković.

Još jedan mandat i Bačiću
Predsjednik HDZ-ovog kluba zastupnika u Saboru Branko Bačić osvojio je drugi mandat na čelu županijske organizacije HDZ-a. Njegovi potpredsjednici su Žaklina Marević, Ivo Simović, Blaž Pezo i Joško Cebalo. 

-Svim članovima Županijske organizacije HDZ-a Dubrovačko-neretvanske veliko hvala na podršci i povjerenju koje ste mi danas iskazali ponovnim izborom za predsjednika ove snažne HDZ-ove utvrde – napisao je Bačić i čestitao svim ‘izabranim predsjednicima gradskih i općinskih organizacija, njihovim potpredsjednicima i članovima gradskih i općinskih odbora! Idemo zajedno u novu pobjedu na lokalnim izborima u svibnju iduće godine’.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist