Aktualno

United Airlines od svibnja ponovno prometuje na relaciji Dubrovnik-New York

United Airlines od svibnja ponovno prometuje na relaciji Dubrovnik-New York

Američki avioprijevoznik, United Airlines i ovu će ljetnu sezonu redovno prometovati između New Yorka i Dubrovnika, što je ujedno i jedina direktna aviolinija između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država. Bit će ovo treće ljeto United Airlinesa u Dubrovniku, nakon pokretanja linije u srpnju 2021. godine.

Odmah nakon kraja lockdowna u Europi, američki je United Airlines uveo direktnu liniju između New Yorka (Newark) i Dubrovnika, a isto je učinila i Delta Air Lines, s redovnom linijom iz istog grada no druge zračne luke (JFK). Delta se u 2022. godini nije vratila u Dubrovnik, neće ni ove godine, kao ni treći američki prijevoznik, American Airlines, koji je prije globalne pandemije prometovao između Philadelphije i Dubrovnika.

Dubrovnik će i dalje biti jedina zračna luka u Hrvatskoj s direktnom linijom prema SAD-u. Linija United Airlinesa između New Yorka i Dubrovnika kreće s prometovanjem 27. svibnja ove godine, a letovi su najavljeni do kraja rujna, praktički identično kao i prošle godine.

U razdoblju od kraja svibnja do kraja rujna, United Airlines će između Dubrovnika i New Yorka obaviti 72 rotacije i na svojim letovima ponuditi preko 30 tisuća sjedala. Na liniji će, kao i prethodnih godina, prometovati zrakoplovi tipa B767-300ER koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 30 sjedala u business, 46 u economy plus te 138 sjedala u običnoj, ekonomskoj klasi, piše Croatian Aviation.hr 

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist