Aktualno

United Airlines od svibnja ponovno prometuje na relaciji Dubrovnik-New York

united airlines amerikanci 6

Američki avioprijevoznik, United Airlines i ovu će ljetnu sezonu redovno prometovati između New Yorka i Dubrovnika, što je ujedno i jedina direktna aviolinija između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država. Bit će ovo treće ljeto United Airlinesa u Dubrovniku, nakon pokretanja linije u srpnju 2021. godine.

Odmah nakon kraja lockdowna u Europi, američki je United Airlines uveo direktnu liniju između New Yorka (Newark) i Dubrovnika, a isto je učinila i Delta Air Lines, s redovnom linijom iz istog grada no druge zračne luke (JFK). Delta se u 2022. godini nije vratila u Dubrovnik, neće ni ove godine, kao ni treći američki prijevoznik, American Airlines, koji je prije globalne pandemije prometovao između Philadelphije i Dubrovnika.

Dubrovnik će i dalje biti jedina zračna luka u Hrvatskoj s direktnom linijom prema SAD-u. Linija United Airlinesa između New Yorka i Dubrovnika kreće s prometovanjem 27. svibnja ove godine, a letovi su najavljeni do kraja rujna, praktički identično kao i prošle godine.

U razdoblju od kraja svibnja do kraja rujna, United Airlines će između Dubrovnika i New Yorka obaviti 72 rotacije i na svojim letovima ponuditi preko 30 tisuća sjedala. Na liniji će, kao i prethodnih godina, prometovati zrakoplovi tipa B767-300ER koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 30 sjedala u business, 46 u economy plus te 138 sjedala u običnoj, ekonomskoj klasi, piše Croatian Aviation.hr 

Pročitajte još

Program Le Petit Festivala 2024.

Dulist

KOJA IDEJA!? Stao nasred puta na pumpi da bi oprao auto

Dulist

Ako ste danas tužni ili bezvoljni, otiđite se okupati jer i znanstvenici dokazuju kako nas plivanje čini sretnima

Dulist