Kultura

UMJETNIČKA GALERIJA Zašto ‘zapinje’ otkup vrijednih djela?

Tragom zanimljive priče koju je nedavno s DuListom podijelio Paulo Pulitika, u čijem se nasljedstvu nalazi vrijedno, dosad nepoznato djelo Đura Pulitike koje je sad na prodaju, odlučili smo provjeriti na koji način inače funkcionira otkup umjetničkih djela u Dubrovniku.

Prava adresa za ovu temu bila je Umjetnička galerija Dubrovnik, u čijem sastavu su izložbeni prostori u palači Banac na Pločama, Galerija Dulčić Masle Pulitika i Atelijer Pulitika, gdje smo odlučili provjeriti na koji se način otkupljuju djela za muzejsku zbirku.

Na navedenim mjestima, kako se navodi u odgovorima koje je za DuList istaknula ravnateljica UGD Vesna Delić Gozze, kustosi muzejske zbirke obogaćuju zbirku donacijama i planskom politikom otkupa umjetničkih djela. Ono što nas je prvenstveno zanimalo jest jesu li upoznati s djelom koje je nedavno ‘odjeknulo’ u medijima te jesu li kontaktirali obitelj Pulitika.

Više o ovoj temi pročitajte u tiskanom izdanju DuLista, koje se od 9. rujna nalazi u prodaji.

Pročitajte još

‘Snažne godine‘ – godine koje su Luciji Kovačević donijele mir i mudrost

Dulist

Miho Baće bit će direktor TUP-a: ‘Zanos je ogroman, sretan sam i počašćen!’

Dulist

100. OBLJETNICA Tematsko stručno vodstvo ‘Bukovčevi ateljei – Cavtat’ u Kući Bukovac

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija