Aktualno

Umirovljen zadarski nadbiskup Želimir Puljić

Papa Franjo prihvatio je odreknuće nadbiskupa mons. Želimira Puljića od pastoralnoga upravljanja Zadarskom nadbiskupijom, a naslijedio ga je mons. Milan Zgrablić, dosadašnji nadbiskup koadjutor iste nadbiskupije. Izraze zahvale zadarskom nadbiskupu mons. Želimiru Puljiću na predanom pastoralnom služenju uputio je i premijer Andrej Plenković.
-Svojim ste predanim pastoralnim služenjem, brigom i velikim iskustvom radili na dobrobit i zadovoljstvo svih vjernika Zadarske nadbiskupije, donoseći im snagu i mir te istinsko svjedočanstvo vjere. Uvjeren da ćete kao nadbiskup u miru i dalje snažno svjedočiti svoju vjeru i pastirsko poslanje, neka dani koji su pred Vama obiluju Božjim blagoslovom – rekao je Plenković.
Podsjetimo, Sveti otac Ivan Pavao II. imenovao ga je dubrovačkim biskupom 7. prosinca 1989. Za biskupa je zaređen u Dubrovniku 14. siječnja 1990., kad je i preuzeo službu upravljanja biskupijom. Nakon dvadesetgodišnjeg služenja u Dubrovačkoj biskupiji, papa Benedikt XVI. imenovao ga je 15. ožujka 2010. zadarskim nadbiskupom. U službu je uveden u zadarskoj prvostolnici sv. Stošije 24. travnja 2010.

Pročitajte još

SUKOB INTERESA Evo zbog čega direktorica Sanitata Klaudija Barčot mora platiti kaznu od 4 tisuće kuna

Dulist

Udruga Rina Mašera poziva na humanitarni koncert Stijepa Gleđa Markosa

Dulist

FESTA U OČIMA ŠKOLARACA Primorci, Župljani i Konavljani na panou, pod budnim okom Parca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija