Aktualno

Umirovljen zadarski nadbiskup Želimir Puljić

Umirovljen zadarski nadbiskup Želimir Puljić

Papa Franjo prihvatio je odreknuće nadbiskupa mons. Želimira Puljića od pastoralnoga upravljanja Zadarskom nadbiskupijom, a naslijedio ga je mons. Milan Zgrablić, dosadašnji nadbiskup koadjutor iste nadbiskupije. Izraze zahvale zadarskom nadbiskupu mons. Želimiru Puljiću na predanom pastoralnom služenju uputio je i premijer Andrej Plenković.
-Svojim ste predanim pastoralnim služenjem, brigom i velikim iskustvom radili na dobrobit i zadovoljstvo svih vjernika Zadarske nadbiskupije, donoseći im snagu i mir te istinsko svjedočanstvo vjere. Uvjeren da ćete kao nadbiskup u miru i dalje snažno svjedočiti svoju vjeru i pastirsko poslanje, neka dani koji su pred Vama obiluju Božjim blagoslovom – rekao je Plenković.
Podsjetimo, Sveti otac Ivan Pavao II. imenovao ga je dubrovačkim biskupom 7. prosinca 1989. Za biskupa je zaređen u Dubrovniku 14. siječnja 1990., kad je i preuzeo službu upravljanja biskupijom. Nakon dvadesetgodišnjeg služenja u Dubrovačkoj biskupiji, papa Benedikt XVI. imenovao ga je 15. ožujka 2010. zadarskim nadbiskupom. U službu je uveden u zadarskoj prvostolnici sv. Stošije 24. travnja 2010.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist