Aktualno

Ulagačka elita ‘teška’ više od četiri milijarde eura stiže u Dubrovnik

Dubrovnik će idućeg tjedna ugostiti investicijsku elitu rizičnog kapitala ‘tešku’ više od četiri milijarde eura, vrijednost gotovo dva Pelješka mosta, najavljuje organizator skupa Hrvatska Private Equity i Venture Capital Asocijacija (CVCA).

Investicijska elita  raspravljat će o potencijalu Hrvatske i regije u stvaranju jednoroga, uspješnom skaliranju startupova te prilikama koje za hrvatske uspješne poduzetnike pruža rizični kapital, konkretno venture kapital, kapital za rast te ostali private equity fondovi, piše Poslovni.hr. 

Uspješne priče iz Hrvatske

-Hrvatska se je već visoko pozicionirala po privlačenju private equity i venture capitala u regiji, zahvaljujući brojnim uspješnim pričama poput jednoga Rimca i Infobipa, ali i članovima CVCA, fond menadžerima koji upravljaju s više od 3,2 milijarde eura kapitala, najavljuje organizator.

Među govornicima bit će potpredsjednica Europske investicijske banke Gelsomina Vigliotti te regionalna direktorica Europske banke za obnovu i razvitak Victoria Zinchuk, dviju institucija ključnih u potpori razvoja tržišta rizičnog kapitala u Hrvatskoj, regiji, ali i Europi.

Od istaknutih govornika tu je i Nenad Marovac, osnivač i glavni partner DN Capitala i jedan od najuspješnijih venture capital ulagača u Europi koji je “stvorio” čak 10 jednoroga, najavljuju organizatori.

Osim potencijala za kreiranje novih jednoroga, u Dubrovniku će se raspravljati o dokazanim strategijama ulaganja “growth capital i buyout tržištima”, ali i izazovima industrije.

Uz bok Estoniji

-Malo tko zna da su private equity i venture capital ulaganja u Hrvatskoj postala značajna pokretačka snaga gospodarstva i da su takva ulaganja premašila 2,5 miljarde eura u protekle dvije godine. Hrvatska je jedno od najbrže rastućih tržišta u srednjoj i istočnoj Europi po brzini rasta, došli smo uz bok Estoniji, ističe predsjednica CVCA Mirna Marović.

 

Foto: Ilustracija/Pixabay

Pročitajte još

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1895. Rođen slikar Ignjat Job

Dulist