Aktualno

Ukida se ocjenjivanje na polugodištu

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović najavio je kako u sve osnovne škole iz ministarstva ide preporuka da se prvenstveno satove vjeronauka pokuša staviti na početak ili kraj rasporeda.

Ako to nije moguće, iz ministarsva su predložili da se u školama osigura briga za djecu koja ne pohađaju satove vjeronauka.

Prema podacima ministarstva, riječ je o 15 posto učenika za koje škole trebaju osigurati prostor i osobu koja će tijekom tog vremena o njima voditi brigu.

Ministar Jovanović je u utorak održao konferenciju za novinare u povodu prvih 100 dana rada njegova ministarstva, te između ostalog najavio kako se od sljedeće školske godine ukida ocjenjivanje na polugodištu.

"Time se želi izbjeći pritisak roditelja na škole te stres učenicima" – objasnila je zamjenica ministra Marija Lugarić dodajući kako u prilog tome ide i plan da se što prije u sve škole uvede e-imenik nakon čega će roditelji konstantno pratiti stanje ocjena u školi.

 

Pročitajte još

PROVJERILI SMO ŠTO SE DOGAĐA NA LAPADSKOJ PLAŽI Uljepšavanje Copacabane ili betoniranje?

Dulist

Psi i dalje čekaju na Žarkovici! Ističe zadnji zadani rok…

Dulist

‘Jednom Grof – uvijek Grof’: Održana skupština specijalne jedinice, predsjednik Nikica Lazarević

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija