Crna kronika

UHIĆENO SEDAM OSOBA Dubrovački policajci ‘razbili’ lanac krijumčara drogom i ljudima

lisice

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijske uprave Dubrovnik nad sedam osoba s područja grada Dubrovnika zbog osnovane sumnje u počinjenje više kaznenih djela ‘Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici EU ili potpisnici šengenskog sporazuma’.

Naime, utvrđeno je kako su isti u više navrata s područja Bosne i Hercegovine na područje Republike Hrvatske prokrijumčarili više desetaka stranih državljana koji ne ispunjavaju uvjete ulaska i boravka u RH tako što su organizirali prijevoz istih do grada Splita i Republike Italije, te na taj način stekli ne pripadajuću imovinsku korist.

Nadalje, utvrđeno je kako je jedan od počinitelja, u dva navrata iz Bosne i Hercegovine na područje grada Dubrovnika, s ciljem preprodaje, prokrijumčario ukupno 700 grama droge amfetamin tzv. ‘speed’, dok su prilikom uhićenja jednog od organizatora krijumčarenja, kod istog pronađene 4 PVC vrećice tzv. ‘piza’ , droge amfetamin, ukupne količine 14,14 grama.

– Pretragom kuće na adresi gdje je isti ilegalno boravio, pronađeno je i oduzeto ukupno 136,30 grama droge amfetamin, koja je bila pakirana u 12 PVC vrećica tzv. pizeva, različitih gramaža, 2 dvije digitalne vage s tragovima droge amfetamin, jedna vakumirka i najlon za vakumiranje. Počinitelj je prijavljen zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama – napisali su iz policije.

Počinitelji su zbog gore navedenih kaznenih djela uhićeni i prijavljeni nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku, kojom prilikom je dvojici počinitelja određen istražni zatvor.

Foto: Ilustracija PU DNŽ

Pročitajte još

MUP UPOZORAVA NA LAŽNE PORUKE Pripazite ako su vam stigli ovakvi mailovi!

Dulist

MOTOCIKLIST PREVEZEN U BOLNICU Prometna u Baćini

Dulist

PROMETNA NA ILIJINOJ GLAVICI Sudar dva automobila i taksija

Dulist