Aktualno

Uhićeni ravnatelj HRT-a među brojnim nekretninama ima i stan u Dubrovniku

U velikoj akciji policije u kojoj je u Zagrebu uhićeno i nekoliko poznatih osoba, najzvučnije je ime glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića. No, Bačićevo uhićenje navodno nije povezano s poslovanjem HRT-a, niti s aferama po kojima se u zadnje vrijeme ta kuća spominjala. Prema zasad neslužbenim informacijama, navodno je u pitanju njegov odnos s vlasnikom bivše tvornice TEŽ Milanom Lončarićem, koji je također priveden, te njegovim građevinskim projektom Vrtovi svjetla koji se nalazi na lokaciji bivše tvornice, piše Jutarnji.

Impresivna imovinska kartica

Impresiva je i imovinska kartica Kazimira Bačića u kojoj je prijavljen niz nekretnina. Zajedno sa suprugom posjeduje imovinu čija ukupna vrijednost prelazi 10,3 milijuna kuna, a stečena je uglavnom nasljedstvom i prihodima iz nesamostalnog rada.

U imovinskoj kartici prijavio je mjesečnu plaću u neto iznosu od 24.852,42 kuna. Uz to po četiri osnove ostvaruje prihode iz imovinskih prava u ukupnom iznosu od 28.442 kune mjesečno. Supruga je nezaposlena, ali od imovinskih prava ima mjesečni prihod od 3.750 kuna.

Bačić ima i tri kredita u krupnom iznosu od 34.000 eura. Radi se o kreditu u Zagrebačkoj banci iz 2019. godine u iznosu od 12.300 eura, kreditu iz 2016. godine u Partner banci u iznosu od 13.200 eura, te kreditu iz 2019. godine u Zagrebačkoj banci od 8.500 eura.

Od nekretnina navodi kuću s okućnicom u Zagrebu, riječ je o kući na Tuškancu u kojoj je policija obavila pretres, ukupne površine 889 kvadrata, vrijednosti 4,5 milijuna kuna. Navodi da je stečena darovnim ugovorom, nasljedstvom i prodajom imovine.

Stan u Dubrovniku, stanovi u Zagrebu…

Bačić uz to posjeduje stan u Dubrovniku, veličine 59 kvadrata, vrijedan 1 milijun i 350.000 kuna, stečen nasljedstvom i kreditom.

Tu je još poslovni prostor u Dubrovniku od 104 kvadrata kojemu je glavni ravnatelj HRT-a suvlasnik, a ima udio od 66,7 posto. Poslovni prostor je vrijedan 1,19 milijuna kuna, a u imovinskoj kartici stoji da je stečeno na drugi način i nasljedstvom.

U vlasništvu ima i dva manja stana u Zagrebu. Jedan je veličine 28 kvadrata, vrijedan 325.000 kuna, kupljen kreditom, a drugi ima 29 kvadrata, vrijedan je 256.000 kuna, kupljen od plaće, drugih izvora i kreditom.

Od nekretnina u imovinskoj kartici se navodi i kuća s okućnicom u Strmcu, ukupne površine 4.306 kvadrata, vrijedna 50.000 kuna, stečena darovnim ugovorom

Dio imovine je i na supruzi, a pod tom rubrikom se navodi stan u Zagrebu površine 73 metra četvorna, vrijedan 1.09 milijuna kuna koji je supruga stekla nasljedstvom.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Bivši ministar Goran Marić doživio srčani udar, ugrađena su mu četiri stenta

Dulist

REDOVNA SKUPŠTINA DPDS-a ‘Vlada optimizam. Dnevno se proda oko 2 i pol tisuće ulaznica za zidine’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija