Crna kronika

Uhićena dvojica maloljetnih nasilnika iz Uvale Lapad

Uhićena dvojica maloljetnih nasilnika iz Uvale Lapad

Uhićene su dvije maloljetne osobe koje se dovode u vezu s događajem brutalnog premlaćivanja maloljetnika u četvrtak navečer na području u blizini plaže u uvali Lapad. Nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje vezano uz okolnosti kaznenog djela nasilničkog ponašanja, a o samim detaljima kriminalističkog istraživanja u ovom trenutku, iz razumljivih razloga, ne možemo dostavljati više pojedinosti – izvijestila je danas popodne PU dubrovačko-neretvanska.

Naime, dvojica maloljetnika će biti predana pritvorskom nadzorniku, a podsjetimo policija je već sinoć intervenirala u 22,52 sati, nakon što su putem policijske aplikacije „Sigurnost i povjerenje“ zaprimila dojavu o tučnjavi koja se prethodno te večeri dogodila u Lapadu.

Odmah nakon zaprimljene dojave, kao što smo već pisali, policija je izišla na mjesto događaja gdje nisu zatečene osobe iz dojave, niti činjenje kaznenog djela ili prekršaja, ali se nastavilo s kriminalističkim istraživanjem, budući da se kod svake prijave nasilja nad djecom reagira žurno i bez odgode. Tako su već sinoć obavljeni razgovori s oštećenom osobom u prisutnosti njegovog oca. Oštećeni je pregledan u Općoj bolnici Dubrovnik, a pregled je napravljen po nalogu PU dubrovačko-neretvanske, kako bi se utvrdio stupanj ozlijeda.

Iz policije su istaknuli kako je tijekom današnjeg dana nastavljeno kriminalističko istraživanje ovog događaja kojeg provode u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Dubrovniku.

Priopćili su i objašnjenje vezano uz izlazak policijskih službenika na teren u srijedu 10. travnja kada je zaprimljena dojava o tučnjavi u parku u Gružu.

Policijska postaja Dubrovnik u poslijepodnevnim satima u srijedu je zaprimila dojavu građana kako se u Parku Luja Šoletića u Dubrovniku skupio veći broj maloljetnih osoba i izrazio sumnju da bi moglo doći do fizičkog sukoba. Policijski su službenici zatekli dvije maloljetne ženske osobe s vidljivim ozljedama koje su liječničkim pregledom u Općoj bolnici Dubrovnik okarakterizirane kao lakše.

-Obzirom da je navedenom događaju svjedočio veći broj maloljetnih osoba policija u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Dubrovniku provodi iscrpno kriminalističko istraživanje koje ima za cilj utvrditi posredno i neposredno oštećene maloljetne osobe u ovom događaju – stoji u priopćenju.

Pročitajte još

U GRUŽU Automobil udario pješakinju, prevezena u OB Dubrovnik

Dulist

PROŠLOTJEDNI REKORDER Vozio s 2,52 promila alkohola, dobio kaznu i ostao bez dozvole

Dulist

‘PAPRENA’ KAZNA 23-godišnjak vozio bez dozvole, odbio se zaustaviti

Dulist