AktualnoKome zidine

Ugovore van snage, zastave dole

Ugovore van snage, zastave dole

Gradonačelnik Andro Vlahušić uputio je Društvu prijatelja dubrovačke starine prijedlog upravljanja zidinama koji je na znanje dostavljen i Ministarstvu kulture, priopćeno je na gradskim web stranicama.

– Predloženo je da se cijena ulaznica do ovog ljeta poveća na 80 kuna, primarno zbog povećanja PDV-a. Za 2013. se predlaže povećanje na kunsku protuvrijednost 12 Eura kako bi se osigurao primjeren dohodak od najznačajnijeg i najposjećenijeg dubrovačkog spomenika kulture, a cijena uskladila s mjerama upravljanja turizmom u destinaciji koje će se uvesti do iduće godine. Postojeći ugovori i njihovi dodatci kojima su regulirani odnosi Grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine bi se stavili van snage do usklađenja ugovornog odnosa s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Novim ugovorima bi se odredilo da Grad Dubrovnik samostalno upravlja zidinama, a Društvo prijatelja dubrovačke starine sukladno prioritetima vodi obnovu zidina za što bi Grad uplaćivao sredstva nakon provedenih postupaka javne nabave, sukladno važećim propisima koji obvezuju jedinice lokalne samouprave. Kako bi se omogućilo neometano djelovanje Društva, dodatak u visini do 10% sredstava utrošenih u obnovu zidina bi se uplaćivao Društvu za popularizaciju zidina, očuvanje baštine, drugih vlastitih aktivnosti i vođenja poslovanja – navode iz Grada.

Društvo prijatelja dubrovačke starine je također upozoreno na odredbe Odluke o komunalnom redu Grada Dubrovnika kojima je određen način isticanja zastava te im je ukazano na potrebu skidanja zastava DPDS-a s dubrovačkih zidina. Ukoliko se Društvo prijatelja dubrovačke starine ogluši na usklađivanje s Odlukom o komunalnom redu, Grad Dubrovnik će samostalno osigurati njeno provođenje 4. travnja do 10 sati ujutro. 
 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist