Grad

UGOSTITELJI „Skuplje cijene najma javnih površina su neopravdane!“

Dubrovački ugostitelji reagirali su na, po njima neopravdano povećanje cijena najma javnih površina za ugostiteljske stolove i stolice.

– Članovi Ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Dubrovnika ogorčeni su drastičnim povećanjem cijena javnih površina za ugostiteljske stolove i stolice, a koje bi trebalo nastupiti početkom slijedeće sezone. Temeljem donesenog Pravilnika povećanje je preko 100 posto u odnosu na ovu godinu. Nakon razgovora s gradonačelnikom i dogradonačelnikom, kao i pročelnicima nadležnih Upravnih odjela, nezadovoljstvo je tim više izraženo samom činjenicom da se o namjeri povećanja cijena najma javnih površina nije prethodno razgovaralo s predstavnicima ugostitelja kako bi se i oni saslušali i čuli njihovi prijedlozi, a u cilju dogovora i postizanja kompromisa. Da bi se imalo o čemu razgovarati ukazuje činjenica da je najam javnih površina u Splitu, Šibeniku, Zadru, Opatiji i Zagrebu drastično niži od cijena najma u Dubrovniku. Smatramo da su ovi podaci dovoljan razlog i podloga za razgovor o nepodizanju cijena javnih površina – stoji u priopćenju Ceha za ugostiteljstvo Udruženje obrtnika Dubrovnik Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije, koje potpisuje pročelnik Ivo Rudenjak.

Navedene cijene možete vidjeti u prilogu.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ OŠTRO O SINDIKALISTU ČISTOĆE ‘Ogriješio se o radne obveze i konfliktna je osoba. Ne zaslužuje moju pažnju’

Dulist.hr

POTPISAN UGOVOR ZA DVORANU Franković: Dobit ćemo sportski kompleks, prvi takve veličine u Europi

Dulist

[VIDEO] Mišo Sorić: ‘Sav grad što je pao u Mokošici, surgo se u mene u vrt’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija