Kultura

UGOSTILA IH KOLINDA ‘Dubrovački primorski svatovi’ na Pantovčaku

primorski svatovi kolinda 1

‘Dubrovački primorski svatovi’ gostovali su u četvrtak 28. lipnja u uredu Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović povodom Dana otvorenih vrata za iseljenike i hrvatske manjinske zajednice.

Udruga je predstavila stare svatovske napjeve koje su izvele pjevalice, skraćenu verziju zdravice kojom su domaćinu uputili dobre želje i izveli tradicionalni dubrovački ples linđo.

Nakon uspješnog nastupa i odličnog dojma koji su predstavnici udruge ostavili na sve prisutne, a posebno na iseljenike, uspostavljeni su brojni kontakti i pozivi za suradnju i gostovanja u drugim zemljama od Europe do Amerike.

Predsjednica je u svom govoru stavila naglasak na snažnijem povezivanju hrvatske države sa hrvatima izvan domovine, što će predstavnici udruge ohrabreni brojnim poznanstvima i pozivima svakako učiniti.

Osim udruge ‘Dubrovački primorski svatovi’ na danu otvorenih vrata još su nastupili HKUD ‘Prigorec’ iz Zagreba koji su izveli narodnu pjesmu ‘Kriči, kriči tiček’ i otplesali narodni ples drmeš te Hrvatska kulturna udruga iz Rumunjske.

Tekst i foto: Udruga ‘Dubrovački primorski svatovi’

Pročitajte još

Najbolji domaći film ‘Proslava’ s Pula Film Festivala dolazi u Dubrovnik!

Dulist

LJETNE IGRE Koncert slavnog pjevača nominiranog za Grammyja

Dulist

VEČERAS Mostar Sevdah Reunion na Orsuli

Dulist