Zanimljivosti

Udruga Bonsai u projektu rodno ravnopravnog utjecaja

Projekt udruge Bonsai

S početkom 2014. godine počela je provedba projekta ‘Rodno ravnopravan utjecaj u lokalnim zajednicama’ u koju je uključena i udruga Bonsai.

Naime, projekt će uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva do kraja godine provesti pet udruga iz pet županija koje obuhvaćaju krajnje geografske točke Hrvatske i bave se različitim društvenim aspektima: Udruga Bonsai – razvoj volonterskih praksi (Dubrovačko neretvanska), K-zona – rodna i medijska kultura (Grad Zagreb), Udruga Lori – LGBT prava i razvoj LGBT zajednice (Primorsko goranska), Udruga Zora – ljudska prava i rodna ravnopravnost (Međimurska), Pobjede – zaštita i promicanje prava životinja (Osječko baranjska).

Udruga nositeljica projekta vrijednog 324.953 kuna je udruga K-Zona, koja od 2007. godine svake jeseni organizira Vox Feminae festival u Zagrebu.

Glavni cilj projekta je povećanje utjecaja i vrednovanja rada žena u lokalnim zajednicama i civilnom sektoru pa će projekt zajedničkom kampanjom na nacionalnoj razini te putem pet lokalnih kampanja raditi na podizanju svijesti javnosti o pitanjima kojima se partnerske udruge bave, kao i lobirati za učinkovitiju provedbu i unaprijeđenje javnih politika.

Prva aktivnost bit će istraživanje među organizacijama civilnog društva na području uključenih pet županija, gdje će se među ostalim pokušati doći do odgovora na pitanje zašto muškarci čine 20, a žene 80 posto volonterske populacije u Hrvatskoj. Također, provjeriti će se premise o marginalizaciji utjecaja i vidjivosti rada mladih žena te će biti objavljene preporuke sukladno rezultatima istraživanja.

Nakon toga slijedi razmjena znanja i vještina u svrhu podizanje kapaciteta partnerskih organizacija i provedba lokalnih i nacionalne kampanje, kao i produkcija priručnika za pomoć mladima u pokretanju društveno korisnih inicijativa. Više informacija o detaljima tijekom projekta možete naći na web stranicama uključenih udruga.

Pročitajte još

ČASOPIS UČENIKA OŠ MOKOŠICA ‘Ragusino’ se plasirao na državnu smotru ‘Lidrano’

Dulist

Što sve krije Đurovića špilja?

Dulist

Kad se Marijo uhvati posla, cijeli Bourbon blista

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija