Grad

UČINILI STE NAS PONOSNIMA Naši zlatni mladići kod gradonačelnika i župana

UČINILI STE NAS PONOSNIMA Naši zlatni mladići kod gradonačelnika i župana

Dubrovnik je dočekao naše prvake kako treba, istaknulo se to još jednom ovog utorka, prilikom prijema zlatnih vaterpolista Marka Bijača, Lorena Fatovića, Marka Žuvele i Filipa Kržića, kod župana Nikole Dobroslavića i gradonačelnika Mata Frankovića.

Dobroslavić je naveo kako su Dubrovčani pokazali veliku privrženost vaterpolu i hrvatskom sportu.

-Veličanstvenim dočekom je potvrdio važnost ove velike pobjede te zlatne medalje, kao i srebrne medalje na Europskom prvenstvu. Doista, naši vaterpolisti učinili su cijelu naciju ponosnom. Na tome im čestitamo te želimo daljnje uspjehe koji će doći, nadam se već na Olimpijskim igrama – naveo je.

UČINILI STE NAS PONOSNIMA Naši zlatni mladići kod gradonačelnika i župana

Gradonačelnik Mato Franković koji je četvoricu Dubrovčana primio sa zamjenicom Jelkom Tepšić čestitao im je na izvanrednom uspjehu te rekao: ‘Odradili ste ovo maestralno’. Na prijemu su podijelili iskustva iz Dohe, ali i oduševljenje dočekom u Gradu te zahvalili gradonačelniku i Gradu na organizaciji, kao i svim sugrađanima koji su ih dočekali ispred svetoga Vlaha.

Bože daj…
Na novinarsko pitanje kako je doći doma na doček nakon ovako velikog uspjeha, Loren Fatović je istaknuo ‘predivno’, a pogotovo nakon ‘dočeka’ u Zagrebu, kad zapravo ništa nije bilo organizirano, dodao je.

-Naviknuli smo da prvaci imaju neke dočeke. Tako da nam je doček u Dubrovniku jedno nezaboravno iskustvo. Kao što sam u ponedjeljak rekao, inače kad smo imali dočeke u Dubrovniku, bilo bi ljetno razdoblje, tako da bi nas dočekali i stranci. U ponedjeljak su tu bili ljudi iz Grada. Srce nam je puno i presretni smo. Tek smo sinoć postali svjesni koliko je velik ovaj naš uspjeh – rekao je. Na novinarsku izjavu kako ćemo ovo ljeto slaviti olimpijsko zlato, Fatović je rekao: ‘Bože daj. Iz vaših usta u Božje uši’.

UČINILI STE NAS PONOSNIMA Naši zlatni mladići kod gradonačelnika i župana

Marko Bijač je spomenuo kako je posebno lijepo ovako velike rezultate proslaviti sa sugrađanima, obiteljima i prijateljima.

-Moram reći kako smo uživali na dočeku. Još se pomalo sliježu dojmovi nakon velikog rezultata koji smo ostvarili. Mislim stvarno da možemo biti ponosni – dodao je Bijač.

Foto Ivan Pozniak / Grad Dubrovnik

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist