AktualnoGrad

Dubrovniku odobreno 10 milijuna eura za dogradnju OŠ Mokošica

Nadogradnja os Mokosica

Gradu Dubrovniku odobren 100 postotni iznos troškova u iznosu od 10.093.680,21 eura bespovratnih sredstava, za projekt Rekonstrukcije, dogradnje i opremanja Osnovne škole Mokošica. Iz Grada kažu kako će ovom realizacijom ostvariti svi preduvjeti za organizaciju jednosmjenske nastave u svim dubrovačkim školama.

U cilju povećanja kapaciteta postojeće osnovne škole planira se dogradnja potpuno nove zgrade na mjestu vanjskog sportskog igrališta, koje se nalazi istočno od glavne školske zgrade i dvorane.

U tijeku je ishođenje građevinske dozvole, nakon čega slijedi javni natječaj za odabir izvođača radova. Ispunjenje još jednog važnijeg preduvjeta je u tijeku, a riječ je o izgradnji ceste Tamarić, koja će omogućiti izvođenje radova, a kasnije i lakši prilaz do same škole.

Iz ovih razloga OŠ Mokošica bi trebala prijeći u jednosmjenski rad, s obzirom da će se osigurati prostor za 18 novih učionica s pratećim kabinetima, polivalentnim prostorom, sanitarnim, tehničkim i gospodarskim prostorima, uredima za administraciju, zbornicom, knjižnicom i vanjskim igralištem na krovu, sve dimenzionirano prema Normativima dimenzioniranja prostora osnovnih škola u RH. Također, izgradit će se topla veza između planirane dogradnje i postojeće škole. Prema projekcijama Ministarstva znanosti i obrazovanja, u školskoj godini 2026./2027. predviđen je upis 952 učenika u navedenu školu.

Projekt je za sredstva prijavljen na Otvoreni poziv Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole, kojeg je raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Pročitajte još

TKO ĆE NA ČELO MINISTARSTVA TURIZMA? Spominje se i Zrinka Raguž

Dulist

SRAMOTNA DUBROVAČKA SPORTSKA INFRASTRUKTURA Opuzen, Neum, Knin, svi su bolji od nas!

Ivana Mijić Vulinović

Mladi nautičari u dubrovačkoj ACI marini dobili uvid u poslovne procese regionalnog nautičkog lidera

Dulist