Zanimljivosti

UČENJE KROZ IGRU Mališani saznali sve o legendama Lokruma, endemskim vrstama…

UČENJE KROZ IGRU Mališani saznali sve o legendama Lokruma, endemskim vrstama...

Znanstvena igraonica na temu ‘Upoznaj more Lokruma’ održala se u nedjelju na Lokrumu.

Bogat cjelodnevni program obuhvatio je avanturistično putovanje brodom Argosy koji na Lokrum vikendom vozi iz Mokošice, na kojem su se djeca upoznala s predivnom panoramom – lokalnim priobaljem: lokalitetima Rijeka Dubrovačka, Elafitima – otokom Daksa, Koločep i otočićem Grebeni.

Nakon putovanja, mladi su prepunili konferencijsku dvoranu otoka Lokrum gdje su se na kreativan način, kroz zabavu i igru, upoznali s bogatom bioraznolikošću mora akvatorija otoka Lokrum: endemskim i ugroženim vrstama, opasnim žarnjacima, ribama, ježevima i svim zanimljivim vrstama koje možemo susresti roneći oko otoka Lokrum.

Koristeći maštu i kreativnost, inspirirani predavanjem o morskim organizmima, djeca su naučila sama izrađivati ekološke igračke od recikliranog materijala – izrađujući igračke po uzoru na morske organizme.

Nakon ručka djeca su se isplivala na novouređenoj dječjoj plaži na Lokrumu gdje su se uživo upoznali s mnoštvom organizam koji obitavaju na obali, te potom upustila u još jednu avanturu – istraživanje legendi Lokruma.

Polaznici radionice bili su prvi građani koji su imali priliku upustiti se u ‘lov na prošlost, sadašnost i legende’ koristeći novo interaktivno multimedijalno iskustvo Rezervata Lokrum, gdje su se djeca korištenjem interaktivnih tablet računala na zanimljivim povijesnim lokacijama upoznala s njihovim pričama.

Uz djecu koja su prisustvovala radionici, te za onu koja nisu, UR Institut do kraja sezone na okoku Lokrum vikendom održava redovne znanstvene igraonice na srodne teme, gdje se djeca kroz praksu, igru i eksperimentiranje upoznavaju sa šarolikim svijetom znanosti.

Igraonica se održala pod pokroviteljstvom Javne ustanove Rezervat Lokrum, a u organizaciji UR Instituta.

Foto: UR Institut

Pročitajte još

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović