Grad

Učenici TUŠ-a ostvarili odlične rezultate na natjecanju ‘WorldSkills’

Učenici TUŠ-a ostvarili odlične rezultate na natjecanju 'WorldSkills'

Regionalno natjecanje WorldSkills Croatia održano je od 14. do 16. ožujka 2023. godine u tri grada Trogiru, Zadru i Splitu. Regionalno natjecanje održalo se kao priprema za WorldSkills Croatia državno natjecanje učenika strukovnih škola koje će se održati u svibnju 2023. godine u Zagrebu.

Učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu, natjecali su se znanjima i vještinama u disciplinama Recepcijsko poslovanje, Turistička destinacija, Kuharstvo, Pomoćni kuhar i slastičar, Slastičarstvo i Ugostiteljsko posluživanje.
Veliko zalaganje i intenzivne pripreme učenika uz vodstvo njihovih mentora rezultiralo je sjajnim rezultatima naših učenika.

Prvo mjesto osvojile su učenica Marija Trojković, mentor Pero Lučić u disciplini Pomoćni kuhar i Andrea Ivanović, mentor Ivan Udženija u disciplini Recepcijsko poslovanje. Dva treća mjesta pripala su učenicama Ana Zlošilo, mentor Luka Šimunović, disciplina Ugostiteljsko posluživanje i Lukreciji Novaković, mentor Nikša Grabovac u disciplini Turistička destinacija, dok je učenik Matija Lonco, mentor Leo Ljubičić osvojio četvrto mjesto u disciplini Kuharstvo.

-Naši učenici uložili su izniman trud da predstave usvojena znanja i vještine koje su stekli u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik pod vodstvom svojih mentora – naveli su iz Turističke škole.

WorldSkills Croatia dio je Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO) i najveće je strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe čiji je cilj promocija i popularizacija strukovnog obrazovanja i poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole. Tijekom natjecanja predstavljaju se rezultati neprestanoga poboljšanja kurikuluma srednjih strukovnih škola, suvremenih načina poučavanja i učenja temeljenih na radu u svrhu povezivanja strukovnog obrazovanja i zahtjeva pojedine gospodarske djelatnosti.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist