Grad

Učenici TUŠ-a ostvarili odlične rezultate na natjecanju ‘WorldSkills’

Regionalno natjecanje WorldSkills Croatia održano je od 14. do 16. ožujka 2023. godine u tri grada Trogiru, Zadru i Splitu. Regionalno natjecanje održalo se kao priprema za WorldSkills Croatia državno natjecanje učenika strukovnih škola koje će se održati u svibnju 2023. godine u Zagrebu.

Učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu, natjecali su se znanjima i vještinama u disciplinama Recepcijsko poslovanje, Turistička destinacija, Kuharstvo, Pomoćni kuhar i slastičar, Slastičarstvo i Ugostiteljsko posluživanje.
Veliko zalaganje i intenzivne pripreme učenika uz vodstvo njihovih mentora rezultiralo je sjajnim rezultatima naših učenika.

Prvo mjesto osvojile su učenica Marija Trojković, mentor Pero Lučić u disciplini Pomoćni kuhar i Andrea Ivanović, mentor Ivan Udženija u disciplini Recepcijsko poslovanje. Dva treća mjesta pripala su učenicama Ana Zlošilo, mentor Luka Šimunović, disciplina Ugostiteljsko posluživanje i Lukreciji Novaković, mentor Nikša Grabovac u disciplini Turistička destinacija, dok je učenik Matija Lonco, mentor Leo Ljubičić osvojio četvrto mjesto u disciplini Kuharstvo.

-Naši učenici uložili su izniman trud da predstave usvojena znanja i vještine koje su stekli u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik pod vodstvom svojih mentora – naveli su iz Turističke škole.

WorldSkills Croatia dio je Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO) i najveće je strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe čiji je cilj promocija i popularizacija strukovnog obrazovanja i poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole. Tijekom natjecanja predstavljaju se rezultati neprestanoga poboljšanja kurikuluma srednjih strukovnih škola, suvremenih načina poučavanja i učenja temeljenih na radu u svrhu povezivanja strukovnog obrazovanja i zahtjeva pojedine gospodarske djelatnosti.

Pročitajte još

GLAZBENI NASTUPI, SEOSKE IGRE… Ne propustite vikend ‘Uskrsa u Primorju’

Dulist

DAN NARCISA Pokažite solidarnost i suosjećanje, dođite na humanitarnu akciju!

Dulist

ZBOG RADOVA Sutra dolazi do izmjena na liniji za Bosanku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija