Zanimljivosti

Učenici brali masline za “Maslinu”

vrtlar masline3

Učenici Osnovne škole Marina Držića u suradnji s Udrugom Deša i Eko kumom škole gradskom tvrtkom Vrtlar u sklopu programa „Volontiraj, budi promjena!“ sudjelovali su u berbi maslina iz školskog dvorišta pod motom „Zlatno ulje za zlatne generacije“.

Projekt je podržala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, koja je dodijelila i nagradu OŠ Marina Držića u iznosu od 10 tisuća kuna za volontersku inicijativu. Romana Hansal, predstavnica Deše i Zrinka Kesić, Vrtlarova inženjerka za zaštitu bilja učenicima su održale predavanje o velikoj važnosti i ulozi masline za naš grad kroz povijest i danas. U sklopu projekta učenici imaju i organizirane radionice u kojima će učiti, crtati i saznati sve o maslini.

– Cilj ovog projekta je osvijestiti djecu o vrijednosti masline za naše podneblje –  izjavila je Romana Hansal.
U berbi 27 stabala maslina, koliko ih ima u školskom dvorištu, sudjelovali su i učenici i profesori uz pomoć Vrtlarovog radnika.

Prikupljene masline odnijet će se na preradu u uljaru u Baniće te će škola dobiveno ulje darovati domu „Maslina“ kao i Družbi sestara Službenica Milosrđa koje su ustupile školi za vrijeme obnove škole svoje prostore za održavanje nastave.

Pročitajte još

ŠTO RADITI U SLUČAJU PUKNUĆA GUME U VOŽNJI? Odmjereno kočiti i ne raditi nagle pokrete

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1947. Rođena književnica Tereza Buconić Gović

Dulist

NA ŠIPANU Treća međunarodna radionica o očuvanju kulturne i prirodne baštine

Dulist