Sport

‘Ubojite’ Mokoške ciljaju najveće rezultate

'Ubojite' Mokoške ciljaju najveće rezultate

U streljani SD Dragovoljca u skloništu pod ambulantom u Novoj Mokošici ovih je dana posebno ‘gužvovito’.

Naime, nakon što su krajem ožujka ostvarili odlične rezultate na županijskom prvenstvu i pet normi za državna natjecanja, prošlog vikenda dvije su članice nastupile na juniorskom PH u Osijeku, a već idućeg vikenda za njih tri slijedi kadetsko PH u Zagrebu.
-Streljaštvo me privuklo jer je zanimljiv sport, a pripomogle su očeve priče o streljaštvu, koncentraciji – kaže nam Đina Zdraulić (1998.), kći trenera Marija Zdraulića, koja je vrlo zadovoljna svojim uspjehom na prošlotjednom juniorskom Prvenstvu Hrvatske u Osijeku.
-U streljanu Pampas stigli smo malo ranije kako bismo vidjeli kako to sve izgleda. Potom je uslijedilo natjecanje na kojem sam se potrudila najbolje što mogu. Uspjela sam se koncentrirati i stvarno sam zadovoljna rezultatom jer sam ostvarila osobni rekord. Posebno mi je drago što sam uspjela pobijediti tremu – kaže nam Đina Zdraulić, s kojom je u Osijeku bila i Iva Radić (2002.), učenica OŠ Mokošica.
-Imala sam problem s tremom i mislim da sam mogla postići bolji rezultat. Ipak je to drukčije okruženje, jer smo naviknuti na našu streljanu – ističe Iva, koju bi se moglo nazvati i ‘najzaposlenijom’ članicom kluba, jer tek što je uspješno nastupila na juniorskom, već idućeg vikenda slijedi joj put u Zagreb na kadetsko PH.

Trojka na kadetskom
S Ivom će u Zagreb na kadetsko PH još dvije članice: Đina Radulj (2001.) i Tea Čvrljak (2005.), obje izvrsne streljačice za svoj uzrast. Sve tri se nadaju dobru formu iz mokoške streljane potvrditi na državnoj razini. Jer, kako kaže trener Mario Zdraulić: Medalje se osvajaju u našoj streljani, a uzimaju na natjecanjima.
-Kadetsko PH bit će moje prvo natjecanje izvan županije. Nisam preplašena i nemam tremu, a nadam se da je neću imati i na samom natjecanju. Cure su me odlično savjetovale i dobro sam pripremljena – ističe Đina Radulj, koja je u izlaznom godištu kadetkinja.
Njena kolegica Tea najmlađa je u ovoj ekipi, počela se baviti streljaštvom sa svega osam godina. Kaže nam, na početku je bila manja od puške, a pomagao joj je tata.
-Danas sve sama radim i zbilja je zanimljivo. Nije mi problem navečer ići na treninge, posebno jer imamo super ekipu – kaže Tea.

Teško bez streljaštva
Peta članica moćnog streljačkog tima je Nives Čvrljak (2000.), ništa manje talentirana i perspektivna djevojka. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog nastupa na kadetskom PH trebala je isto ponoviti i u 2016., ali ispriječila se prometna nesreća u Lozici. Ipak, Nives ne posustaje, a svojim je kolegicama pomogla savjetom.
-Lani sam nastupala u Zagrebu i nisam ništa očekivala. Na kraju sam bila zadovoljna. Iako je gužva bila velika, uspjela sam se isključiti i koncentrirati – govori Nives. Dodaje kako je prometna nesreća nije pokolebala.
-Nastavljam dalje, od mene možete očekivati još dobrih rezultata – odlučna je Nives.
-Streljaštvo je različito od drugih sportova, nije uobičajeno – slažu se simpatične i nasmijane cure, opasne tek kad stanu na pozicije za gađanje, smire disanje i ruku te konačno potegnu obarač. Jako su zadovoljne trenerima u klubu, od kojih su puno naučile i s kojima izvrsno rade.
Osim streljaštva, cure imaju još i nekoliko hobija, bave se i drugim sportovima od košarke do odbojke, a Đina Zdraulić i Nives Čvrljak su kao učenice Medicinske škole uključene i u rad Crvenog križa. Ipak, sve se slažu kako će ih teško nešto odvojiti od streljaštva.
I tako se ideja o streljačkom klubu, koja se u krugu nekoliko entuzijasta rodila 2012. godine, ovih dana i mjeseci realizira u punom smislu, unatoč kroničnom nedostatku financija zbog kojeg se godinama ‘krpaju’ s opremom. Čini se da je mukotrpan i strpljiv rad u SD Dragovoljac stigao na naplatu. Sve što slijedi bit će put prema vrhu.

Pročitajte još

DRUGA UTAKMICA ČETVRTFINALA Dubrovački košarkaši dočekuju Splićane

Dulist

MEĐUNARODNI JUDO KUP Novih osam medalja za JK Konavle-Cavtat

Dulist

MATEJ PERAK PRVAK GRADA U ŠAHU Održano Otvoreno kadetsko prvenstvo

Dulist