Aktualno

U županiji porast dolazaka 10% i noćenja 14%

Prema evidenciji turističkih zajednica gradova i općina, tijekom travnja 2012. godine u turističkim odredištima na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvareni su odlični rezultati.

Tako je zabilježen promet od 65 477 dolazaka i 208 709 noćenja što je 10% više dolazaka odnosno 14% više noćenja nego u travnju prošle godine.

Od početka godine do kraja travnja registrirano je 101 735 dolazaka i 311 435 noćenja, što predstavlja porast u dolascima od 12% odnosno u noćenjima od 15%.
 
Domaći turisti su ostvarili 13% više noćenja, a strani 15% više nego prošle godine, pri čemu su domaći turisti ostvarili najviše noćenja, ispred turista iz Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Japana, SAD, Turske, Španjolske, Slovenije.
 
Od početka godine u hotelskom smještaju na području Dubrovačko-neretvanske županije je ostvareno 262 667 noćenja uz porast od 14%.
 
U gradu Dubrovniku u travnju je zabilježen porast od 9% u broju dolazaka i 17% u broju noćenja u odnosu na isti mjesec prošle godine. U prva četiri mjeseca ove godine u Dubrovniku je zabilježen porast od 13% u broju dolazaka i 19% u broju noćenja u odnosu na isto razdoblje lani.

Pročitajte još

PROVJERILI SMO ŠTO SE DOGAĐA NA LAPADSKOJ PLAŽI Uljepšavanje Copacabane ili betoniranje?

Dulist

Psi i dalje čekaju na Žarkovici! Ističe zadnji zadani rok…

Dulist

‘Jednom Grof – uvijek Grof’: Održana skupština specijalne jedinice, predsjednik Nikica Lazarević

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija