Aktualno

Novcem od zidina po podršku Zagreba za novi mandat!?

Novcem od zidina po podršku Zagreba za novi mandat!?

Kad već nije uspio dograbiti sve novce od zidina, onda je naš vrli gradonačelnik odlučio da ih ima i previše, pa da treba dati štogod posrnulom državnom proračunu. Neka Grad doprinese Ministarstvu kulture.

 
I nakon jučerašnjeg sastanka s ministricom Andreom Zlatar Violić i predstavnicima Društva prijatelja, na kojem voda nije potekla na njegov mlin, već je zaključeno kako je ugovor pravovaljan i sukladan zakonu, domislio se Andro Vlahušić kako ipak usmjeriti tok novca da njemu paše. Ako ne može uzeti „zločestim“ prijateljima novce za gradski proračun, zašto ih ne bi darivao Zagrebu. Jer tko redovite i obilne darove nosi, može se nadati i protuusluzi.
 
"Mudra" li  kalkulacije!? Stižu izbori za godinu dana. Kandidaturu je već najavio, ali se koalicijski partneri iz SDP-a nisu baš požurili podržati ga. Čekaju jesen. I kao i uvijek, direktivu iz Zagreba. A ako do tada od najposjećenijeg spomenika kulturne baštine i najobilnijeg izvora novca poteču milijuni u državnu kasu, nada se naš gradonačelnik da bi i direktiva Zagreba mogla biti po njega povoljna. I evo ga opet kao koalicijska perjanica SDP/HNS-a u borbi za gradonačelnika. Bit će tu i NL Pera Vićana da ga podrži i opet bi mogli jahati na grbači Grada.

A cijela ta priča o pobjedničkom snu, satkana bi bila na grbači zidina i „omraženog“ mu Društva prijatelja dubrovačke starine. Kud veće satisfakcije za nekog tko do svoga ne drži. Kome su i zidine i baština, i Grad, ali i politički „partneri“ samo platforma za ostvarivanje vlastitih ambicija. Jer da ga interesi Grada ne zanimaju ni zere, dokazuje naš gradonačelnik svakodnevno. Od zalaganja za regiju sa središtem u Splitu, do najnovijeg prijedloga „tripartitnog ugovora“ kojim bi i novci od zidina otprhnuli u Zagreb.
Sjećate li se da je do prije par dana govorio kako on ne bi ni PDV državi plaćao od zidina, a sad bi i PDV i pozamašni bakšiš. Sve za novi mandat.
 
Da ne spominjemo još nedosljednost izjava u cijelom ovom sukobu s Društvom prijatelja, jer do neki dan ih je prozivao što obnavljaju Stonske zidine i bilo što izvan Grada, u Stankovića vadio dijagrame koliko malo ide za obnovu zidina, a sad bi odjednom obnavljao područje Republike, Županije, a kako je, kaže Vlahušić, prihod od zidina tako velik i izdašan, naći će se i za Zagreb nešto.
Uostalom, pogledajte u video prilogu s gradskih web stranica što je sve izjavio danas gradonačelnik o jučerašnjem sastanku u Ministarstvu kulture. Ako vam se da više slušati to trabunjanje i prodavanje magle.
 
 
 

http://youtu.be/fG8TYLYSgKs

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist