Aktualno

U zemlji je izvanredno stanje

U zemlji je izvanredno stanje, a iduće godine moglo bi biti još mnogo teže, rekao je ministar financija Slavko Linić dodavši da ne isključuje mogućnost da će nam trebati pomoć MMF-a.

Kako drugačije nazvati postojeću situaciju nego izvanrednom ako imate permanentan gospodarski pad, ogromnu nelikvidnost, veliki broj nezaposlenih i neisplatu plaća- zapitao se.
 
Za pola godine znat će se hoće li nam trebati pomoć MMF-a, a ako se stanje nelikvidnosti ne popravi i ne krenu investicije, ako privreda ne prodiše, onda će proračunska situacija iduće godine biti vrlo teška, istaknuo je ministar.
 
Prema Zakonu o fiskalnoj odgovornosti Vlada mora iduće godine reducirate fiskalne rashode za jedan posto. Kako su već ove godine značajno smanjili plaće i troškove pitanje je gdje će naći prostor za dodatna rezanja.

Uz sve to zbog preuzetih kredita brodogradnje i ovogodišnjeg novog zaduženja od 10 milijardi samo će kamate porasti za 40 posto ističe Linić.
 
Sve su to razlozi zbog kojih će iduća godina biti jako teška. Čak i da nam se povećaju proračunski prihodi, u slučaju gospodarskog rasta. Fiskalno je pravilo jasno – moramo se ravnati prema dosadašnjim rashodima. Iduće ćemo godine, dakle, smijeti potrošiti manje nego ove – mišljenja je Linić.

Pročitajte još

Vodovod izgradio novu dionicu vodoopskrbnog cjevovoda na Putu od Bosanke

Dulist

POMORSKA TRAGEDIJA Prošlo je 29 godina od potonuća Aurore

Dulist

DUGOGODIŠNJA TAJNICA Daria Prebisalić iz Atlantske plovidbe prešla u ‘Blaga djela’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija