Aktualno

U zemlji je izvanredno stanje

U zemlji je izvanredno stanje, a iduće godine moglo bi biti još mnogo teže, rekao je ministar financija Slavko Linić dodavši da ne isključuje mogućnost da će nam trebati pomoć MMF-a.

Kako drugačije nazvati postojeću situaciju nego izvanrednom ako imate permanentan gospodarski pad, ogromnu nelikvidnost, veliki broj nezaposlenih i neisplatu plaća- zapitao se.
 
Za pola godine znat će se hoće li nam trebati pomoć MMF-a, a ako se stanje nelikvidnosti ne popravi i ne krenu investicije, ako privreda ne prodiše, onda će proračunska situacija iduće godine biti vrlo teška, istaknuo je ministar.
 
Prema Zakonu o fiskalnoj odgovornosti Vlada mora iduće godine reducirate fiskalne rashode za jedan posto. Kako su već ove godine značajno smanjili plaće i troškove pitanje je gdje će naći prostor za dodatna rezanja.

Uz sve to zbog preuzetih kredita brodogradnje i ovogodišnjeg novog zaduženja od 10 milijardi samo će kamate porasti za 40 posto ističe Linić.
 
Sve su to razlozi zbog kojih će iduća godina biti jako teška. Čak i da nam se povećaju proračunski prihodi, u slučaju gospodarskog rasta. Fiskalno je pravilo jasno – moramo se ravnati prema dosadašnjim rashodima. Iduće ćemo godine, dakle, smijeti potrošiti manje nego ove – mišljenja je Linić.

Pročitajte još

[FOTO] Tijelovska procesija ulicama Grada

Dulist

SVJETSKO VINSKO NATJECANJE Zlatna medalja za Malvasiju dubrovačku Zoro

Dulist

SPASI ŽIVOT Dođi i ti na dobrovoljno darivanje krvi!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija