Aktualno

Na ruti smo nezakonitih migracija

Na ruti smo nezakonitih migracija

UNHCR pozdravlja brzu i učinkovitu akciju svih nadležnih službi u nedavnom spašavanju 66 emigranata. Pohvaljena je reakcija Hrvatske obalne straže, Stožera zaštite i spašavanja Dubrovačko-neretvanske županije, MUP-a i Caritasa te partnera UN-ove

Agencije za izbjeglice, Hrvatskog Crvenog križa.

Kako se, između ostalog, navodi u priopćenju UNHCR-a, djelatnica UNHCR-a i djelatnica Hrvatskog pravnog centra, UNHCR-ovog partnera koji pruža besplatnu pravnu pomoć tražiteljima azila u Hrvatskoj, posjetile su skupinu migranta te ih upoznale s njihovom trenutnom situacijom i pravnim mogućnostima koje su im dostupne u Hrvatskoj, a koje su u skladu s međunarodnim i europskim standardima i zakonodavstvom na području zaštite ljudskih prava.

Sredozemno more jedno je od najkorištenijih ruta za miješane nezakonite migracije u Europu putom Grčke, Italije i Malte. Prošle godine, zabilježen je rekordan broj od 58.000 dolazaka tom rutom. Prema procjenama UNHCR-a, više od 1.500 ljudi utopilo se ili nestalo u pokušaju prelaska Sredozemnog mora u 2011. godini.
 

Pročitajte još

[FOTO] DIVNA MLADOST Župljani i Konavljani primili sakrament potvrde

Dulist

Počinje isplata dječjeg doplatka za ožujak

Dulist

OD PONOĆI Počinje izborna šutnja!

Dulist