Aktualno

PRVI DONOSIMO Zgrada TZ-a vraćena Trebinjcima!

Pravomoćnom presudom suda u Dubrovniku pola bivše zgrade Vrtlara na Pilama, u kojoj se u najmu trenutno nalazi Ured Turističke zajednice Grada Dubrovnika, vraćeno je u vlasništvo obitelji Drašković iz Trebinja.

Kako doznaje duList, postupak povrata oduzete imovine nakon Drugog svjetskog rata na dubrovačkom je sudu u tajnosti vodila i za trebinjsku obitelj uspješno privela kraju jedna poznata dubrovačka odvjetnica.

Podsjetimo, ta je građevina, ukupne površine 397 četvornih metara, dugo vremena služila kao upravna zgrada gradskom komunalnom poduzeću Vrtlar, ali je u Domovinskom ratu značajno nastradala i dugo stajala kao derutno ruglo na samom ulazu u Povijesnu jezgru. Krajem lipnja 2007. godine iz gradske uprave najavili su kako će u sklopu radova na uređenju platoa Pile biti uređeni fasada i krov zgrade, kako bi se bolje uklopila u novi izgled Pila.

Opširnije o povratu zgrade TZ-a na Pilama obitelji iz Trebinja čitajte u novom broju duLista koji se od danas nalazi na kioscima.

Pročitajte još

HOĆE LI NAM IMATI TKO ODRADITI SEZONU? ‘Prije smo po čistačicu morali u Makedoniju, a sada za radno mjesto dođe 70 prijava’

Maria Prkut

Od ponoći nove cijene goriva, benzin i LPG bi mogli pojeftiniti

Dulist

INVESTITOR ZATRAŽIO LOKACIJSKU DOZVOLU ZA INFRASTRUKTURU NA PREDJELU ‘VELIKI STOL’ Resort u Trstenome zapeo na cesti

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija