Kultura

U Zagrebu predstavljena knjiga “Mudrost”

Predstavljanje prve knjige iz trilogije "Povijest slobodnog zidarstva" autora Branka Šomena u Hrvatskoj održano je 13. ožujka u Profil Mozaik Megastoreu.

Na predstavljanju knjige uz autora su govorili prof. dr.sc. Zlata Živaković-Kerže, prof.dr.sc. Tvrtko Jakovina i urednik Stjepan Ravić.
Povijest slobodnog zidarstva zamišljena je kao trilogija (Mudrost, Snaga, Ljepota) koja otkriva razvoj slobodnozidarske misli u Europi i posebno u Hrvatskoj.

Knjiga završava s dilemama na pragu Dugoga svjetskog rata. Druga knjiga Snaga posvećena je razdoblju od 1941. do današnjih dana. Treća knjiga Ljepota popis je 1800 mrtvih hrvatskih slobodnih zidara, svojevrstan, jedinstven leksikon Hrvata koji su bili ne samo članovi loža nego i stupovi političkog, gospodarskog i kulturnog života u našim krajevima.
 

Pročitajte još

Petnaest autora predstavlja se radovima s motivima parca i Grada

Dulist

Mišo Baričević ‘počastio’ ljubitelje kulture izložbom ‘Kolaži’

Dulist

U ČETVRTAK Izložba Baričevićevih ‘Kolaža’ u Narodnoj knjižnici

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija