Kultura

U utorak u Galeriji Otok izložba ‘PLEH u Karanteni: Arhiv kao sudbina’

U utorak, 27. travnja u 19 sati u Galeriji Otok svoja vrata će otvoriti izložba ‘PLEH u Karanteni: Arhiv kao sudbina’ koja je nastavak izložbenog projekta ‘PLEH: Arhiv kao sudbina’, realiziranog 2016. u Galeriji VN/Zagreb u kustoskoj koncepciji Ružice Šimunović.

Izložba predstavlja pojedinačno umjetničko djelovanje članova PLEH-a u segmentima odabranih radova, objedinjujući kroz proces arhiviranja i stvaranja arhiva individualne umjetničke strategije i različite umjetničke interese svakog pojedinog člana. Slijedeći kustosku koncepciju Ružice Šimunović ovaj izložbeni projekt naglašava jedno od osnovnih obilježja umjetničke građe umjetnika članova PLEH-a – proces sakupljanja i stvaranja arhiva, detektirajući ga prije svega kao oblik otpora kanoniziranju umjetnosti, koja uključuje problemsko bavljenje pitanjima kao što su aproprijacija i serijalnost, original i kopija, vrijednost umjetničkog djela, ili ‘potkopavanje paradigme muzeja kao mjesta potvrde djela’. Izložba PLEH: Arhiv kao sudbina, od početka je zamišljena sa još nekoliko ‘nastavaka’ – predstavljanja arhiva s djelomično izmjenjenim i dopunjenim postavom, međutim zbog preranog odlaska Ružice Šimunović to se do sada nije realiziralo.

Izložba u Art radionici Lazareti, PLEH u Karanteni: Arhiv kao sudbina, omogućuje nastavak projekta i naglašava važnost umjetničkih arhiva u recentnoj umjetničkoj praksi. Sadržajno prezentira nove, dopunjene arhivske materijale članova PLEH-a realizirane u različitim medijima od 2016., do danas. Izložba je realizirana podrškom Ministarstva kulture i medija RH. Rad ARL u 2021. podržavaju i omogućuju: Ministarstvo kulture i medija RH, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Zaklada Kultura nova.

Pročitajte još

Mladi glazbenici Barbara Ćorak i Ivo Baule održat će koncert u čast Vlahu Bukovcu

Dulist

Večer J. S. Bacha u izvedbi Maka Grgića i Meagan Martin

Dulist

‘Konavoski tkalci’ vraćaju se doma za rođendan Vlaha Bukovca!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija