Kultura

U Knjižnicama otvorena izložba Vedrana Grabovca ‘Pobjeći u sliku’

Dubrovački slikar Vedran Grabovac, u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, otvorio je 26. travnja u prizemlju Narodne knjižnice svoju izložbu pod naslovom ‘Pobjeći u sliku’. Uz autora, izložbu su otvorili i ravnateljica Dubrovačkih knjižnica Jelena Bogdanović i povjesničar umjetnosti Marin Ivanović.

‘Treperenja’,’Proljetna mlječika’, ,’Zalazak’, ‘Na rubu’, samo su neki od naziva 14 slika iz ciklusa krajolika koje je Grabovac izložio i na kojima je radio posljednjih šest godina. Rekao je kako je naslov izložbe smislio Marin Ivanović.

– Poštujem Ivanovića, to je njegova ideja i mislim da je to nešto ludo kao i slike. Značilo bi i pobjeći od korone, jer moje ‘mlječike’ same po sebi paraju kao korona virus. Trebalo mi je dugo vremena da ih naslikam, ima milijardu udarca penilom, bio je to naporan rad – objasnio je Grabovac dodavši kako mu od boja ‘najviše odgovaraju žuta i zelena’, dok je ove sive ‘izvadio iz bunkera’.

Izložba ostaje otvorena do 17. svibnja 2021.

Pročitajte još

Intimna i strastvena ‘Lulu’ očarala publiku na Lovrjencu

Dulist

RADIONICA ZA STUDENTE POVIJESTI U LAZARETIMA Cilj nam je bio ‘inficirati’ ih Arhivom i u tome smo uspjeli!

Dulist

Plesna monodrama ‘Lulu’ za vikend na Lovrjencu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija