Kultura

U UMJETNIČKOJ GALERIJI Izložba najpriznatijeg hrvatskog suvremenog umjetnika

odrastanje web

Izložba jednog od najpriznatijih i najtraženijih suvremenih hrvatskih umjetnika Zorana Šimunovića pod nazivom ‘Odrastanje’ otvara se u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik u srijedu, 8. studenoga u 19 sati. Slikar rodom iz Vinkovaca dubrovačkoj će se publici predstaviti svojim prepoznatljivim djelima velikih formata izrađenih tehnikom ulje na platnu. Kustos izložbe je Branko Franceschi.

-Šimunović je doslovno uronjen u vlastiti mentalni prostor i unatoč životu u jednom od najljepših domaćih pejzaža, postao je za svoju generaciju netipičan slikar unutrašnjih, duhovnih i nadasve emotivnih prostora. U potonjem pronalazim osnovni razlog njegovog uspjeha – zapisao je Franceschi u izložbenom katalogu.

Šimunović je izlagao je u galerijama i muzejima u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Austriji i Mađarskoj. Djela mu se nalaze u javnim zbirkama četiri hrvatska muzeja. Godine 2019. bio je jedini vizualni umjetnik kojeg je prestižni američki časopis za dizajn Regard Magazine odabrao za prilog ‘Hrvatska puna života’, zatim 2022. godine u prestižnom časopisu Geo France obuhvaćen je njegov umjetnički rad.

Izložba ostaje otvorena do nedjelje, 10. prosinca.

 

Pročitajte još

Otvorena izložba dubrovačkih umjetnika “Slatki i grki Vojnovićev fundus”

Dulist

MILJENICI PUBLIKE VEČERAS U DVORU Ansambl Antiphonus i gitarist Petrit Çeku

Dulist

[FOTOGALERIJA] Ovacije za Hamleta u Parku Gradac

Dulist