Grad

U TUP-u se planira napraviti filmski studio

Prvi sastanak s koordinatorima projekta na temu transformacije TUP-ovih prostora u Gružu kroz program ‘Novi europski Bauhaus’ održan je u petak.

-Kroz projekt će se izraditi sva potrebna dokumentacija kojom će biti predviđeni novi kulturni sadržaji na području TUP-a te također filmski studio, koji se planira urediti u jednoj od TUP-ovih hala. Vizija Grada Dubrovnika je da prostori TUP-a u Gružu budu novo mjesto društvenog okupljanja, ali istovremeno i centar stvaranja novih radnih mjesta gdje se fokus miče s uslužne gospodarske djelatnosti na kreativnu industriju, prvenstveno na filmsku – navode iz Grada Dubrovnika u priopćenju.

Na prvom sastanku su dogovoreni daljnji koraci, a to je formiranje strateških timova za daljnji razvoj ideje TUP-a kao Novog europskog Bauhaus projekta.

Stoga će za potrebe ovog projekta Grad Dubrovnik, među ostalim, u interdisciplinarni tim stručnjaka uključiti predstavnike lokalnih visokoobrazovnih institucija, lokalne organizacije civilnoga društva, kao i druge lokalne stručnjake koji će različitim znanjima i vještinama dodatno doprinijeli razvoju samog projekta.

Upravo je projekt TUP-a prepoznat kao jedan od 20 europskih projekata na razini cijele koji je podržala Europska komisija.

Pročitajte još

Sjednice Gradskog vijeća odsad na znakovnom jeziku za gluhe i nagluhe osobe

Dulist

Gradonačelnik uputio sućut povodom smrti mo. don Miha Demovića

Dulist

Turistička zajednica predstavlja ponudu Dubrovnika u Francuskoj

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija