Aktualno

U TIJEKU KAZNENI POSTUPAK Protiv svjedoka koji su svjedočili protiv Matka Klarića

marihuana zaplijena karasovici 8

– U zastupanju gospodina Matka Klarića, bivšeg načelnika PGP Gruda, a vezano za postupak koji se protiv njega vodio pred Disciplinskim sudom MUP-a u odnosu na terećenje PU dubrovačko-neretvanske da bi se tadašnji načelnik PGP Gruda Matko Klarić neprimjereno ponašao prema trima policijskim službenicama obavještavam vas da je danas Upravni sud u Splitu objavio Presudu kojom se po tužbi gospodina Matka Klarića poništavaju Rješenja Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i to Drugostupanjskog disciplinskog suda od 06. rujna 2022. i Odjela prvostupanjskog disciplinskog sudovanja Rijeka od 07. lipnja 2022., a kojim Rješenjima je gospodin Matko Klarić bio proglašen odgovornim za nedolično ponašanje.

Ističem da je gospodin Klarić već prethodno pravomoćno oslobođen od odgovornosti za dvije točke za koje ga je PU Dubrovačko-neretvanska teretila u tom disciplinskom postupku.

Dakle, Upravni sud u Splitu je prihvatio tužbene razloge gospodina Matka Klarića te poništio oba disciplinska Rješenja MUP-a kojim je gospodin Klarić bio proglašen odgovornim za neprimjereno ponašanje, uz napomenu da se u ovom trenutku protiv dva svjedoka iz tog disciplinskog postupka koji su svjedočili protiv gospodina Klarića vode kazneni postupci za kaznena djela davanja lažnog iskaza i lažnog prijavljivanja kaznenog djela – priopćio je Dario Obradović, Klarićev odvjetnik.

Pročitajte još

ČEKA SE SUGLASNOST ŽUPANA I MINISTRA Marijo Bekić ostaje na čelu Opće bolnice Dubrovnik

Dulist

Sretan imendan onima koji nose ime sv. Antuna

Dulist

MORH raspisao natječaj za prijam vojnika/mornara i dočasnika u djelatnu vojnu službu

Dulist