Crna kronika

U TERETNOM VOZILU Muškarac spriječen u pokušaju krijumčarenja 24 osobe

U TERETNOM VOZILU Muškarac spriječen u pokušaju krijumčarenja 24 osobe

U jutarnjim satima u petak, 14. travnja je ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Nova Sela pristupio 29-godišnji državljanin Republike Hrvatske teretnim vozilom splitskih registarskih oznaka.

Policijski službenici Postaje granične policije Metković i carinski djelatnici su tijekom zajedničkog pregleda teretnog vozila, u njegovoj unutrašnjosti zatekli 24 osobe za koje je utvrđeno da su državljani Turske.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 29-godišnjak za 2400 eura namjeravao spomenute osobe nezakonito uvesti u Republiku Hrvatsku iz pravca Bosne i Hercegovine i ostaviti ih na području Dalmacije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je kazneno prijavljen za kazneno djelo iz čl. 326. Kaznenog zakona „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici šengenskog sporazuma“. Zbog neispunjavanja uvjeta ulaska i boravka, državljanima Turske je odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku i oni su se vratili u Bosnu i Hercegovinu.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist