Županija

U Stonu održan stručni skup ‘Palijativna skrb u praksi’

U Stonu održan stručni skup 'Palijativna skrb u praksi'

U organizaciji Doma zdravlja Dubrovnik u Stonu u subotu održan je međunarodni stručni skup na temu ‘Palijativna skrb u praksi’.

Jedna od glavnih predavača na skupu bila je Državna koordinatorica za palijativnu skrb Republike Slovenije dr. Mateja Lopuh, jedna od najprepoznatljivijih osoba palijativne skrbi u Europskoj uniji. Uz nju su predavanja držali voditelji suvremenog hospicija u Ljubuškom (BiH), dr. Ivan Landeka i mag. ses. Marijana Mucić te članovi mobilnog palijativnog tima Doma zdravlja Dubrovnik (MoPaTim) dr. Branko John, dr. Nada Brailo, dr. Ranka Popovac Škoda, mag. ses. Maja Petrušić Bender i bacc. med. techn. Meri Vlahinić Pavlović.

Teme i sadržaj skupa bile su namijenjene liječnicima i sestrama obiteljske medicine, socijalnim radnicima, patronažnim sestrama i sestrama zdravstvene njege u kući te članovima palijativnih timova iz cijele Dubrovačko Neretvanske županije. Ovom prilikom se potvrdilo da je palijatvna skrb na našem područuju jedna od najbolje organiziranih službi u Republici Hrvatskoj.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist