Aktualno

U srijedu kreću prosvjedi dubrovačkih medicinskih sestara i tehničara

bolnica korona virus080

Nakon što je Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara za sljedeći tjedan najavio prosvjede isto su potvrdili i iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi, prenosi HRT.

– Zajedno sa sestrinskim sindikatom krenut ćemo u prosvjedne aktivnosti. Tražimo ravnopravnost i dostojanstvo svih radnika u sustavu i tražimo da ministar i predsjednik Vlade konačno prepoznaju da u sustavu zdravstva postoje i drugi radnici osim liječnika. To su zdravstveni i nezdravstveni radnici koji su potrebni sustavu i pacijentima – izjavio je Stjepan Topolnjak, predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi.

Najavio je da će se ‘mini prosvjedi za sada organizirati u vrijeme pauze na koju svi imaju pravo’. Kreću sa prosvjedima u srijedu ispred bolnica u Splitu, KB Dubrave i OB Dubrovnik. Svakim danom zaključno sa 10. svibnja.

Prvi prosvjed dubrovačkih medicinskih sestara i tehničara održat će se u srijedu, 3. svibnja u 11 sati ispred glavnog ulaza Opće bolnice Dubrovnik.

Zatim će se organizirati veći prosvjedni skup na Trgu bana Jelačića u Zagrebu 12. svibnja na Dan sestrinstva. Međutim, o tome svi moraju dogovoriti sa drugim sindikatima i Komorom.

Komentirajući odluku Vlade o povećanju koeficijenata u zdravstvu Topolnjak je kazao kako se radi o povećanju samo za liječnike i ‘vraćanju koeficijenata koji su za tri posto umanjeni prvostupnicima te srednjoj stručnoj spremi u primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti 2013. godine’.

– Tražimo najmanje 10 posto za sve radnike u sustavu zdravstva – naglasio je Topolnjak.

 

Pročitajte još

Program Le Petit Festivala 2024.

Dulist

KOJA IDEJA!? Stao nasred puta na pumpi da bi oprao auto

Dulist

Ako ste danas tužni ili bezvoljni, otiđite se okupati jer i znanstvenici dokazuju kako nas plivanje čini sretnima

Dulist