Aktualno

U srijedu kreću prosvjedi dubrovačkih medicinskih sestara i tehničara

U srijedu kreću prosvjedi dubrovačkih medicinskih sestara i tehničara

Nakon što je Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara za sljedeći tjedan najavio prosvjede isto su potvrdili i iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi, prenosi HRT.

– Zajedno sa sestrinskim sindikatom krenut ćemo u prosvjedne aktivnosti. Tražimo ravnopravnost i dostojanstvo svih radnika u sustavu i tražimo da ministar i predsjednik Vlade konačno prepoznaju da u sustavu zdravstva postoje i drugi radnici osim liječnika. To su zdravstveni i nezdravstveni radnici koji su potrebni sustavu i pacijentima – izjavio je Stjepan Topolnjak, predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi.

Najavio je da će se ‘mini prosvjedi za sada organizirati u vrijeme pauze na koju svi imaju pravo’. Kreću sa prosvjedima u srijedu ispred bolnica u Splitu, KB Dubrave i OB Dubrovnik. Svakim danom zaključno sa 10. svibnja.

Prvi prosvjed dubrovačkih medicinskih sestara i tehničara održat će se u srijedu, 3. svibnja u 11 sati ispred glavnog ulaza Opće bolnice Dubrovnik.

Zatim će se organizirati veći prosvjedni skup na Trgu bana Jelačića u Zagrebu 12. svibnja na Dan sestrinstva. Međutim, o tome svi moraju dogovoriti sa drugim sindikatima i Komorom.

Komentirajući odluku Vlade o povećanju koeficijenata u zdravstvu Topolnjak je kazao kako se radi o povećanju samo za liječnike i ‘vraćanju koeficijenata koji su za tri posto umanjeni prvostupnicima te srednjoj stručnoj spremi u primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti 2013. godine’.

– Tražimo najmanje 10 posto za sve radnike u sustavu zdravstva – naglasio je Topolnjak.

 

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist