Aktualno

U SKLOPU AGLOMERACIJE Kreću radovi na vodoopskrbi i odvodnji od Rožata do Mokošice

U sklopu projekta Aglomeracije na red su stigli radovi na vodoopskrbi i odvodnji na području od Rožata do Mokošice. Naime, kako javljaju iz Vodovoda, od ponedjeljka, 4. rujna, kreću radovi na dijelu Tendera 2 EU projekta Aglomeracije Dubrovnik. Riječ je o radovima iz podgrupe 2.3.2, a koji se odnose na odvodnju i vodoopskrbu naselja Nova Mokošica, Obuljeno, Prijevor i Rožat.

-Riječ je o velikom projektu koji obuhvaća izgradnju nedostajućih dijelova mreže, kao i rekonstrukciju dijelova za koje se pokazalo da su neadekvatni trenutnim, ali i budućim potrebama ovog područja – rekao je povodom najave radova predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te dodao da će se na terenu za početak raditi izmjere i manji radovi, a potom će se krenuti s radovima u većem obimu.

Ukupno je planirano izgraditi i rekonstruirati preko 9 kilometara mreže vodoopskrbe i odvodnje, od čega je 5,1 kilometara izgradnje sekundarne mreže javne odvodnje te gotovo 3,9 kilometara dogradnje vodoopskrbne mreže.

-Kako bi se što manje ometalo život građana, radovi će se odvijati u fazama. Tako je prvo predviđeno raditi na području Rožata, a potom će se krenuti s radovima na području Prijevora pa onda dalje po redu – pojasnio je Matušić te dodao kako će u sklopu radova vjerojatno povremeno biti potrebno zatvarati dio prometnica, ali će prilikom istog Vodovod Dubrovnik prethodno pravovremeno obavijestiti javnost.

Ukupno trajanje projekta je 21 mjesec, a vrijednost ovih radova je 3,1 milijuna eura.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

15 DANA RANIJE NEGO LANI Tromilijunto noćenje u Dubrovniku ostvareno 6. rujna

Dulist

40 GODINA DJELOVANJA ACI – glavni predvodnik zelene energetske tranzicije u nautičkom sektoru

Dulist

Dio Cavtata bez struje u utorak, a Župe dubrovačke u srijedu

Dulist