Kultura

U samostanu Male braće predstavljena knjiga ‘Post Scriptum’

Nova zbirka pjesama fra Rafaela Romića ‘Post scriptum’ predstavljena je u srijedu navečer u samostanu Male braće. 

Govornici, koji su, svatko na svoj način, predstavili bogat život i rad fra Romića, bili su fra Veselko Grubišić, dr. sc. Ante Šoljić, Marin Ivanović, te sam autor. Moderatorica večeri bila je Maja Mozara, a večer je glazbeno uljepšao i Tomislav Žerovnik.

Večer su organizirali samostan Male braće i Hrvatska matica iseljenika Dubrovnik.

Zanimljiva biografija

Fra Jakov Rafael Romić rođen je u Rakitnu u Bosni i Hercegovini. Osnovnu i srednju školu pohađao je u Dubrovniku, Zadru, Pazinu. Filozofsko-teološki studij pohađao je u Pazinu, Zadru i Zagrebu kojeg je završio s 1966. licencijatom iz teologije. Za svećenika je zaređen 1964. godine kao član Franjevačke provincije sv. Jeronima sa sjedištem u Zadru. U Rimu je postigao akademski stupanj doktora filozofije 1970. godine. Nakon završetka studija filozofije u Rimu predavao je do 1975. godine filozofiju na Franjevačkoj visokoj školi u Dubrovniku, na Teološkom institutu za laike u Zagrebu te na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Antonianum u Rimu. Godine 1975. vodio je pola godine hrvatski televizijski program te u vremenu od 1975. do 1980. hrvatski vjerski radio program u New Yorku. Od 1980. je župnik u njemačkoj župi sv. Kilijana u Wiesbadenu. Zauzimao se za dijalog između kršćana i marksista te je objavio brojne radove u raznim listovima i časopisima.

Pročitajte još

Upoznajte svakodnevicu života ‘zlatnog doba’ Dubrovnika!

Dulist

‘RUKAMA SLOŽENO’ Učenici predstavili svoje umjetničke radove

Dulist

U PETAK Pričaonica i radionica za djecu ‘Pismo sv. Nikoli’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija