Kultura

155. izložba ULIPUD-a otvorena u Domu za starije i nemoćne

ULIPUD – Udruženje likovnih i primjenjenih umjetnika Dubrovnik u srijedu navečer otvorilo je svoju 155. po redu izložbu, u prostorijama Doma za starije i nemoćne Dubrovnik.

Izložba je i ovaj put pokazala izvrsnu suradnju između umjetnika i Doma, a cilj je i dalje dovoditi umjetnost k onima koji sami ne mogu doći do nje, kako je istaknuto na otvaranju, kojeg je dodatno uljepšao nastup mladog gitarista Lovra Barišića.

ULIPUD je udruga koja je osnovana 1971. u Dubrovniku. Okuplja preko 500 samostalnih i nesamostalih umjetnika, akademski i ne-akademski obrazovanih iz same činjenice što je likovnost odraz talenta i jednog ogromnog rada, a još većeg odricanja – sve kao sinteza stvaralaštva.

Udruga je do danas ulaskom u svoju 44. godinu djelovanja u javno-kulturnom životu regije, grada Dubrovnika i države, pa i inozemstva ostvarila s današnjim danom 155. skupnih izložbi, sudjelovala je na brojnim humanitarnim akcijama-kolonijama, te je za svoj rad dobila niz zahvalnica, priznanja… Što je čini nedvojbeno jednom od najsnažnijih kulturnih organizacija u Državi.

Pročitajte još

Splitski virtuozi nastupili u Gradu

Dulist

Upoznajte svakodnevicu života ‘zlatnog doba’ Dubrovnika!

Dulist

‘RUKAMA SLOŽENO’ Učenici predstavili svoje umjetničke radove

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija