Kultura

Jesenji glazbeni moskar otvoren Gypsy Jazz koncertom!

Jesenji glazbeni moskar, najnoviji festival Dubrovačkog simfonijskog orkestra, započeo je jučer 29. rujna koncertom DSO-a pod ravnanjem zagrebačkog dirigenta i glazbenog direktora festivala Tomislava Fačinija, te uz fantastični gypsy jazz band Gadjo Manouche koji svakodnevno oduševljava brojne prolaznike ispod skala od Dominikanaca i Sponze.

Ovaj neobičan spoj koji je uistinu rijetka pojava u svijetu glazbe možemo zahvaliti Damiru Butiganu koji je posebno za ovaj koncert aranžirao skladbe velikih Djanga Reinharta, Sergea Gainsbourga i drugih.

Sinoćnji koncert nas je vratio u 30-e godine prošlog stoljeća, a čitava atmosfera je bila kao iz nekih starih francuskih filmova. Knežev dvor dugo je odzvanjao gromoglasnim pljeskom, a dirigent Tomislav Fačini se vraćao na bis nekoliko puta, pri čemu je ovacije dodatno izazvalo djelo Podmoskovske večeri.

Prepun Knežev dvor, izvrsni glazbenici te iznimno dobro raspoložena publika doveli su koncert do vrhunca, a ovakav početak novog festivala garantira nam dobru zabavu i za sljedeća četiri koncerta, koliko će jesenski festival trajati.

Program festivala uključuje recital Naire Asatrian koji će se održati u četvrtak 1. listopada, dva koncerta pod ravnanjem Uroša Lajovica i solistice Jasminke Stančul, te Meeting Point Gorana Končara & Darko Jurković Jazz Quarteta.

Pročitajte još

OD MUŠKOG IMENA DO KITICE CVIJEĆA Snaga kolende u našoj tradiciji

Dulist

BESPLATNA PROJEKCIJA U KINU SLOBODA ZA NOĆ EUROPSKOG FILMA Hrvatska premijera filma ‘Krivotvoritelj’

Dulist

SKUP, IZLOŽBA… Osam stoljeća dubrovačkoga kolendavanja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija