Aktualno

U SAMO TRI DANA Za Uskrs smo potrošili 390 milijuna eura!

Pinca

Koliko su cijene otišle u nebo, bilo je jasno nakon ovogodišnje proslave Uskrsa. Ako usporedimo broj izdanih računa i utrošene eure prošle te ove godine, dolazimo do poražavajuće podatka. Ukratko, jeli smo i pili koliko i lani, ali smo za to ove godine izdvojili čak 26 milijuna eura više. Gotovo poprilično jednaka količina šunki, jaja i janjetine, za daleko veću svotu.

S obzirom na to da je Uskrs najvažniji katolički blagdan, nije se oskudijevalo, ali zato je potrošnja daleko veća od one lanjske. Ovogodišnji i prošlogodišnji Uskrs protekli su gotovo u istom tonu, bez ikakvih posebnih odstupanja u kupovini jaja, šunki i janjetine, no na sve to zajedno utrošeno je 26 milijuna eura više, piše mirovina.hr.

U samo tri dana Vazmenog trodnevlja, točnije na Veliki četvrtak, petak i subotu u Hrvatskoj je sveukupno izdvojeno skoro 390 milijuna eura. Prošle, 2023. godine je, prema podacima Porezne uprave, izdano 22.492.013 računa, dok je ove godine njih 22.646.973.

U tri navedena dana Vazmenog trodnevlja prošle godine potrošili 363.556.127 eura. U to doba smo ove godine izdvojili čak 389.825.715 eura, što je 26 milijuna eura više.

Ova nevjerojatno velika razlika u potrošnji iznosi 7,2 posto, što je poražavajuće jer nismo kupovali više, već naprotiv. Gotovo identična količina namirnica karakterističnih za ovaj blagdan je bila na stolu, ali je njihova cijena bila poprilično viša.

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist