AktualnoUrednički izbor

RYANAIR OTVORIO BAZU U ČILIPIMA 19 ruta, 54 leta tjedno s 450 tisuća sjedala!

RYANAIR OTVORIO BAZU U ČILIPIMA 19 ruta, 54 leta tjedno s 450 tisuća sjedala!

Avio kompanija Ryanair otvorila je svoju novu bazu u Zračnoj luci Ruđer Bošković ovog utorka. Operaciju su započeli s dva zrakoplova Boeing 8-200 ‘Gamechanger’ s uloženih 200 milijuna dolara.

Kako javljaju iz Zračne luke Ruđer Bošković, jučer su oko 6 sati poletjela dva bazirana zrakoplova na prvim letovima prema Bergamu i Dublinu, čime je završio proces priprema za otvaranje baze Ryanaira i pokretanje operacija koji je pripreman posljednjih šest mjeseci.

Zračna luka Ruđer Bošković ovim je postala treća hrvatska baza Ryanaira uz dugogodišnju zadarsku bazu i  nedavno otvorenu zagrebačku bazu, dodatno povećavajući prisutnost Ryanaira u Hrvatskoj s 19 zanimljivih ruta za nadolazeće ljeto u Dubrovniku.
Ryanair će letjeti na 19 ruta koje uključjući deset novih ruta prema većim europskim gradovima poput Bergama, Baria, Pariza,  Brusselsa, Karlsruhe, Memmingena, Krakowa, Düsseldorfa, Poznana i Osla. Ukupno će biti oko 54 leta tjedno tijekom cijele ljetne sezone s ukupnim kapacitetom od oko 450 tisuća dostupnih sjedala. Bitno je istaknuti kako će Ryanair operirati i letove u zimskoj sezoni prema minimalno tri međunarodne destinacije.

– Ovo partnerstvo Ryanaira i naše Zračne luke rezultirat će boljom povezanošću, većim brojem letova u ljetnoj sezoni i toliko željenim zimskim rutama, povezujući Dubrovnik s europskim destinacijama. Ovim partnerstvom će Zračna luka Ruđer Bošković biti bolje povezana nego ikad, a dalje de razvijati Dubrovnik kao turističku i city break destinaciju – rekao je ovim povodom glavni direktor ZL Ruđer Bošković Viktor Šober.

Direktor komunikacija i odnosa s medijima Ryanaira Jade Kirwan izrazio je zadovoljstvopočetkom reda letenja za ovo ljeto iz nove dubrovačke baze.

-Nadovezujući se na naše baze u Zagrebu i Zadru, Ryanairova nova baza u Dubrovniku predstavlja daljnju investiciju od 200 milijuna dolara što je ukupno 800 milijuna dolara u tri baze u Hrvatskoj, stvarajući više od 60 visoko plaćenih radnih mjesta za pilote i kabinsko osoblje, dok također podržava više od 500 lokalnih radnih mjesta u Dubrovniku kroz naš doprinos cjelogodišnjem turizmu i povezanosti – rekao je te dodao kako proširuju svoje dvije prethodne ponude ruta na 19.

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist