Aktualno

U PONEDJELJAK Počinju radovi na uređenju ceste do Bosanke

U PONEDJELJAK Počinju radovi na uređenju ceste do Bosanke

Radovi uređenja spojne prometnice za Bosanku počinju u ponedjeljak 15. siječnja. Radi se o dionici od priključka na državnu cestu DC8 do križanja na ulazu u gradsko naselje Bosanka ukupne dužine 640 metara, a promet će ovom dionicom od ponedjeljka biti zatvoren. Kao alternativni pravac koristit će se cesta preko Brgata.

Radove vrijedne 364.187,96 eura izvodi tvrtka Tehnogradnja d.o.o., a ugovoreni rok izvođenja je 70 dana.

Uređenje puta za Bosanku dio je radova pojačanog održavanja prometnica koji se na više lokacija izvode na gradskom području u prvoj polovici siječnja. Uz sanaciju mosta Ombla, ovi radovi uključuju i uređenje ulica Od Gaja i Gornji Kono te obnovu asfaltnog zastora u Trstenome. Uredit će se i cesta koja vodi do novoizgrađenog gradskog azila za nezbrinute i napuštene životinje.

Podsjetimo, za pojačano održavanje prometnica u Proračunu za 2024. godinu rezervirano je 2.4 milijuna eura odnosno 69 posto više sredstava nego u 2023. godini. Među ostalima, planirana je obnova asfalta u ulicama Iva Vojnovića, Andrije Hebranga, Obala Stjepana Radića, Vladimira Nazora, kralja Tomislava, Vatroslava Lisinskoga (s obnovom nogostupa te brojnih drugih)

Pročitajte još

17. TJEDAN PSIHOLOGIJE O važnosti mentalnog zdravlja svih uzrasta

Dulist

SEVERINA NAKON OBRATA ‘Sad ću ići do kraja, tražit ću samostalno skrbništvo’

Dulist

APEL ZA POMOĆ Obitelj Ujdur treba pomoć, majka Kristina je teško bolesna

Dulist