Aktualno

DUBROVČANIN KRISTIJAN KNEGO OSLOBOĐEN Ubio u samoobrani

DUBROVČANIN KRISTIJAN KNEGO OSLOBOĐEN Ubio u samoobrani
12.1.2024., Zagreb - Zavrsne rijeci i presuda u slucaju ubojstva Tomislava Sablje Kristijanu Knegi i Dorianu Mrakovicu u Zupanijskom sudu. Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Kristijan Knego (37), bivši zaštitar tvrtke “Bilić-Erić” i Dorian Mraković (26) nepravomoćno su oslobođeni krivnje za ubojstvo Tomislava Sablje (41), USKOK-ova optuženika iz akcije “Tebra”, piše Jutarnji.

Odlukom suda obojica izlaze iz pritvora. Drugooptuženi je bio sada već bivši policajac Mraković (26), koji je oslobođen krivnje za pomaganje Knegi u ubojstvu.

Sud je utvrdio da je Knego djelovao u nužnoj obrani pa onda nema kaznenog djela. Kako nema kaznenog djela, ni Mraković nije mogao pomagati u počinjenju kaznenog djela, rekla je sutkinja. Snimka i iskazi svjedoka potvrđuju Kneginu obranu, dodala je sutkinja, koja je ocijenila kako je optužnica konstruirana tako da ni s čim nije potkrijepila da je Knego imao namjeru ubiti Sablju.

Odmah nakon objave presude Knegi i Mrakoviću skinute su lisice, uzbuđeni su se javili rodbini i sada na sudu čekaju završetak formalnosti kako bi nakon toga odšetali kao slobodni ljudi. Za medije nisu željeli davati izjave.

No pred novinare je stao Knegin odvjetnik.

– Temeljem dokaza u spisu, smatramo da je ovo jedina moguća presuda koju je sud mogao donijeti. Čuli ste objavi i sutkinju, mi nemamo potrebe pisati žalbu – rekao je nakon izricanja presude Knegin odvjetnik.

Na pitanje novinara kako se osjeća, rekao je da mu je pao kamen sa srca.

– Naravno, žao mu je što se sve ovo dogodilo, ali nije imao izbora. Sud je to uvidio – naveo je i dodao kako će oni odmah danas biti pušteni na slobodu te da čekaju žalbu Županijskog državnog odvjetništva.

Podsjetimo, ubojstvo za koje su optuženi dogodilo se u zagrebačkom noćnom klubu Ritz u Ulici Florijana Andrašeca, 22. travnja prošle godine oko 4.30 sati.

Mraković je Knegi iz svog automobila donio pištolj Browning SA iz kojeg je Knego u Sablju ispalio nekoliko hitaca, a prvi je već bio smrtonosan. Ubojstvo se dogodilo u prepunom noćnom klubu i sve su snimile nadzorne kamere.

Sukobu je prethodio sukob Sablje sa zaštitarima, u njegovoj se ruci u jednom trenutku našao revolver koji je on usmjerio prema Knegi. Knego je u svojoj obrani tvrdio kako je upozorio Sablju da ga spusti, a onda je u jednom trenutku zapucao i smrtno ranio Sablju.

U vrijeme ubojstva u klubu su bila i trojica specijalaca ATJ Lučko, nakon pucnjave nastala je panika, a gosti su bježali van. Knego je uhićen u klubu, Mraković je uspio otići, ali se istog dana javio u sjedište policije u Heinzelovu i donio pištolj.

Prije objave presude održane su završne riječi tužitelja i obrane okrivljenih. Tužiteljica je smatrala dokazanim ubojstvo Sablje, a obrane optuženika osporavale su navode optužnice.

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Pročitajte još

Vlahušić: Na Gruškoj placi Food market, a ima prostora i za piknik zonu

Dulist

JAK POTRES U JADRANU Dubrovnik se ljuljao na 4,9!

Dulist

Visoki kazneni sud donio odluku o porukama Žalac i Rimac

Dulist